Хитов спектакъл тръгва в Народния

Кои са артистите

Хитов спектакъл тръгва в Народния | StandartNews.com

Премиерата на спектакъла „Хага” е на 19 септември в Народния театър „Иван Вазов” в София. Той е по идея на украинката Саша Денисова. Режисьор е Галин Стоев. Историята пресъздава въображаем съдебен процес срещу военни престъпления в хагски трибунал, когато войната вече е свършила.

„Спектакълът е много различен, леко документален. Хареса ми това, че ние сме едни съществуващи персонажи от правителството на Путин. Нашите реплики буквално са взети от реплики на героите ни и произнасяйки този текст, който наистина е леко документален, това наистина е нещо ново и леко странно”, обясни актьорът Васил Драганов.

На сцената застават Кремена Даянова, София Бобчева, Илияна Коджабашева , Васил Драганов, Юлиян Вергов и други известни актьори.

„Може би това е най-интересният процес, през който съм минал. Пиесата е нещо, което трябва да бъде видяно, най-малко от обща култура, тъй като забелязах, работейки върху „Хага” , че за огромно мое съжаление, при нас българите имаме едно леко медийно затъмнение по отношение на това, какво се случва в Русия”, коментира още Васил Драганов.

Погледът върху войната е доста сериозен.

„Аз мисля, че тук направих много сериозни образи, за да докажа първо на себе си, че мога да застана и сериозно  на сцената”, допълни актьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай