Хилда Казасян: Родих се с късмет

Очарователната певица празнува елегантен юбилей

Хилда Казасян: Родих се с късмет | StandartNews.com

Хилда Казасян – една от най-очарователните, талантливи и винаги усмихнати дами в родната развлекателна индустрия, празнува елегантен юбилей. Купонът е кротък заради карантината, а в „Като две капки вода“, където по традиция е в журито, черпи отделно.

„Родих се с късмет - през 1970-а в слънчев мартенски ден, което ме причислява към зодия Овен. В началото живеех на „Денкооглу” – на пъпа на София: в къща, пълна с музика, гости и аромати на всякакви вкусни неща. Детството ми продължи на най-романтичната уличка на София – „Елин Пелин”, в дома на моята баба. Сутрините започваха със сноп слънчеви лъчи, ухание на цъфтящи липи, звукът на гугутки и топло мляко с лъжичка шипков мармалад. Тогава пропях – на около 5 пред микрофон. Моите родители слушаха Франк Синатра, Луис Армстронг, Ела Фицджералд (Тези имена научих доста по-късно, разбира се). С тях ме приспиваха. А когато не слушаха музиката на други, създаваха своята“, разказва Хилда.

Сяда на пианото също на 5 – но предпочита микрофона. Влиза в Музикалното с ударни инструменти. Среща професор Добри Палиев, който се превръща в един от най-важните хора в живота й. Свири в симфонични оркестри, става солистка на младежки биг бенд, с който обикаля половината свят. Докато учи в родната Консерватория, специализира в Италия. Скоро след това започва да работи с братовчед  си Христо Йоцов, с когото записват 6 албума. Хилда - като стопроцентов Овен, винаги постига сама своите върхове. Гордее се, че не е изневерила на таланта си и дори в тежки периоди от кариерата си не е паднала до компромиси. 

Но защо не става актриса, след като е родена на 27 март – международния ден на театъра? „В началото на кариерата ми никога не съм мислила, че това трябва да се случи. В интерес на истината имах две предложения – за комедиен сериал и за спектакъл. Може би щеше да бъде забавно, а и в онези времена имах повече време. Но отказах“, споделяла е Хилда пред „Стандарт“. Тя не се подава на изкушението, дори когато е съпруга на Чочо Попйорданов. „Актьорството е много сериозна  професия. Не мога да си обясня защо в България сме убедени, че когато някой е артистичен, може да стане актьор, и когато е музикален, задължително трябва да бъде певец. Достатъчно много уважавам това, което правя, за да се хвърля в друг жанр, без да мисля. За жена, която изглежда сравнително добре, е лесно да се подведе с комерсиални предложения“, признавала е Хилда, която през последните сезони записва хитове от близкото и от малко по-далечното минало на българското кино, между които са песните от “Адаптация”, “Войната на таралежите”, “Ако те има”,  “Козият рог”...  

Вярна е на стила си – и възражда романтиката и носталгията в евъргрийните на няколко генерации. „Изведнъж аз - най-консервативният човек, когото познавам - се впуснах в подобно приключение. Случи се, защото нещата в живота ми се развиват изключително емоционално и бързо. Непрекъснато влизам и излизам в различни етюди. Така че явно съм станала личност, която може да предизвика и понесе неочакваните събития. Всичко е Божа работа, но всеки от нас дърпа късмета си за опашката“, убедена е Хилда. Тя е личност, която бързо се справя с проблемите и с успехите. Занимава се с много работи и общувам с десетки хора. „В малкото време, което ми остава за самоанализ и самооценка, разбирам, че трябват сили, за да се издигна над нещата. И това винаги ме спасява и ме мотивира да бъда страхотен оптимист. Позитивно и слъчево гледам на живота. Отворена съм толкова много към света, че понякога си мисля дали това не ми пречи и дали да не го променя. Но сега, когато започнах да помъдрявам, усетих, че тази общитетлност е ценно качество. Има яснота в отношенията и е по-лесно. Но не съм напориста, което е в противоречие със зодията ми. Дори съм мързелива, но пък компенсирам с добра организация и действеност. При мен нищо, ама абсолютно нищо не е на всяка цена – освен здравето на детето, майка ми, близките ми“, била е искрена звездата на джаза.

Никога не се обръща с гняв назад. Мъжете, с които е била, са останали нейни приятели. Не мисли, че би се омъжила отново - колкото повече време минава, толкова повече разбира, че доверието не се доказва с подпис. Щастлива е с човека, когото обича без формалности. Хилда е и жена, която винаги прави впечатление със стила си. Непоправим фен на черното. Шопинг терапията я успокоява, но когато търси за  интериорите свещи, плетени кошове или други подобни красоти. Когато трябва да купува дрехи, изпада в шопинг депресия. Хилда е и от малкото знаменитости, които са пощадени от острието на така наречените жълти медии. „Личният ми живот е неприкосновен. Не се забавлявам на местата, където се струпват хора. Не ме интересува този тип реклама. Никога не съм парадирала с каквото и да било. Ако някой иска да влезе в устата на клюкарите, не е сложно. В този смисъл аз съм скучен артист“, не се колебае дъщерята на големия Вили Казасян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай