Камен Донев: Оставам в България, докато умра

Не съм страхливец и мижитурка, за да гледам отстрани какво се случва тук, казва актьорът

Камен Донев: Оставам в България, докато умра | StandartNews.com

„Никога не съм бил привлечен от мисълта да остана някъде извън България. Много обичам  да пътувам по света, но винаги се връщам. Моето място е тук – да се боря, за да променя себе си и българите. Не съм страхливец, не съм конформист, не съм мижитурка, за да гледам отстрани какво се случва. Оставам тук, докато умра. Борбата ме държи жив.“, каза в „Събуди се“ Камен Донев.  

„Съдейки по ситуацията у нас, сякаш нямаме много време и желание да се вгледаме в другите. Това не е добре. А няма какво да се лъжем – живеем в цивилизация, в която има всичко. Изправени сме пред много изкушения. Най-големите между тях са алчността и ненаситността – странно е защо човек поглъща повече, отколкото му е необходимо. И може да си каже „Стига“, само ако изтрезнее от тази ненаситност.“, категоричен е Камен, който тръгва на турне из България с новия си спектакъл – „Възгледите на един учител за силата на словото“. А според него хората у нас вече са толкова объркани, че дори не знаят на какво да се смеят.

Донев вярва, че най-важна е „лечебната отговорност“. „Когато я усещаш, държиш нещата в свои ръце. Тежко ни, ако решим, че сме тук само, за да живеем, а не за да носим отговорност“. Камен не крие, че винаги е разчитал на интуицията си. И твърди, че културата не е пострадала от кризата, защото артистите не са чиновници и администратори. „Културата донякъде е държавна политика. Но творците трябва да са навън – затова ги наричам борци в тежки метеорологични условия. Тогава са щастливи, тогава са истински. Самият аз съм щастлив, когато съм оценен“.        

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай