Калин Сърменов: Билетите ще са 10-15 лева

На 10 юни Сатирата започва представления на открито в двора на Шесто училище

Калин Сърменов: Билетите ще са 10-15 лева | StandartNews.com

Цената на билетите за представленията на открито, които Сатиричният театър трябва да стартира на 10 юни в двора на столичното Шесто училище, ще бъде между 10 и 15 лева. „До преди кризата ние бяхме с едни от най-скъпите билети в България, но това няма как да продължава. Припомням, че държавата крепи, а не субсидира културата, затова ще има много промени“, коментира шефът на комиците в „Събуди се“. Той е готов с концепцията и схемите, дори вече ги е обсъдил с целия квартал, в който се намира и МВР. Пред подвижната сцена ще се събират 120-130 зрители – това е броят, който по регламент покрива 30-те процента заетост. „Без риск няма да стане. Но ние не сме достатъчно агресивни и шумни – примерно като ресторантьорите. Просто крясъците и културата са несъвместими“, сподели известният актьор. Той вече е събирал колегите си в театъра – за първи път на живо след два месеца и половина. Вълнението е било огромно, желанието за работа – още повече.    

Сърменов се надява, че след като фитнесите и моловете отвориха, през есента театрите ще приемат зрителите и в закрити пространства.

Той коментира и дали българинът е загубил желанието си да посещава спектакли покрай пандемията. „Театрите бяха пълни. Ние преминахме през тежки периоди в годините. Когато хората са спокойни за развитието на нещата, които се случват на емоционално и професионално ниво в ежедневието им, тогава вече имат отношение към културата”, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай