Как ще се проведе "Евровизия" през 2021?

Организаторите са разработили четири сценария за възможно състезание

Как ще се проведе "Евровизия" през 2021? | StandartNews.com

Организаторите на международния музикален конкурс “Евровизия” са подготвили четири възможни начина за провеждането му в Ротердам през 2021 г., според официалния уебсайт на конкурса.

Конкурсът „Евровизия“ трябваше да се проведе от 12 до 16 май тази година в Ротердам, но поради трудната епидемиологична ситуация по света събитието беше отменено. Организаторите решиха, вместо пълноценно състезание, да се проведе музикално шоу, лишено от състезателен компонент и се превърна в своеобразен празник на песните, които трябваше да представят страните си в състезанието. Финалът на шоуто през 2021 г. е насрочен за 22 май.

Организаторите са разработили четири сценария за възможно състезание, предаде БГНЕС.

Първият от тях предвижда обичайния формат с делегации и артисти от всички участващи държави. Прилагането на този сценарий обаче зависи от появата на възможна ваксина срещу коронавирус, тестването и като цяло от епидемиологичната ситуация в света.

Вторият вариант предвижда шоу с ограничения и зачитане на социалното дистанциране. При този сценарий екипите на всяка участваща държава ще пътуват с ограничен брой хора като част от делегации и представители на пресата. “Тъй като в този сценарий ще има по-малко място за публиката, ще трябва да се създаде нов модел на сядане. Ако това се случи, ще се проведе жребий, за да се реши кой може да присъства на всяко шоу. На всеки, който загуби в тегленето, ще бъде възстановена пълната сума на покупката. билети“, се казва в съобщението.

Третият вариант е „Евровизия“ с ограничения за пътуване. Така че организаторите предвиждат опцията, че някои държави няма да могат да дойдат в Ротердам, затова техните участници ще се представят от своите страни. Изпълнители, които могат да присъстват на състезанието, ще представят изпълнения на живо.

За четвърти вариант организаторите обмислят провеждането на конкурса изолирано и дистанционно – участниците ще пеят в конкурса от своите страни.

Окончателният избор между сценариите ще бъде направен през първите месеци на 2021 г. въз основа на епидемиологичната ситуация в света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай