Известен актьор проговори за схемите в театрите

Продължават да излизат все повече данни

Известен актьор проговори за схемите в театрите | StandartNews.com

Източник: Bulgaria ON AIR

Продължават да излизат все повече данни за злоупотреби в театри в страната.

Цялата система е сбъркана. Както на времето не се направи лустрация, преди 35 години, и от там тръгнаха всички беди на нашата родина, така с годините не се направи и реформата в театъра, заяви актьорът Симеон Владов.

Не са виновни само директорите на театрите, които са набедени, на мнение е той.

"Беше тенденциозно, защото предстоят избори, а тази схема е работила години наред преди това. Нямаме стабилно правителство и няма как нещата да вървят добре. Правиш едно представление и в зависимост колко пъти се играе и колко зрители има, получаваш субсидии. Затова се стремят да правят касови представления. Касови не значи качествени. Тук някъде са пробойните, където изтичат държавни средства. Ние, гражданите, сме се наслушали с години наред как трябва да се променят нещата и да спасим България. Нашата родина остава неспасена", допълни Владов за Bulgaria ON AIR.

По думите му, за да получиш субсидията, трябва да имаш касово и качествено представление, а то се прави с известни артисти, които взимат големи хонорари.

"Аз съм свободен артист. Артистът освен по дух, трябва да е свободен и в правото си на избор. В цял свят актьорите се явяват на кастинги, а не в тези репертоарни театри, които са в България и които те принуждават да играеш едно или друго. Ако човек знае какво може и има качества, няма защо да се притеснява от конкуренция. Шуробаджанащината е повсеместна", коментира актьорът.

Винаги има едни бушони, които изгарят, но къде е цялата истина и колко хора са замесени в схемата може би няма да разберем, категоричен е Владов.

"Това се е случвало от времето на Алеко Константинов - някой обира пешкира. Сигурно от години действат тези схеми. Няма как в държава, където има и държавна, и частна собственост, да няма частни фирми, които да се намесват в държавния бюджет, който се разпределя в държавните театри. Ще изгорят бушони, тези, които наистина са създали тази схема - не", поясни гостът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай