Искат Калин Терзийски във ВИП Брадър, той отказа

Искат Калин Терзийски във ВИП Брадър, той отказа | StandartNews.com

Предложиха участие във ВИП Брадър на публициста Калин Терзийски. Това съобщи самият той във Фейсбук и изтъкна, че за "лежането" в къщата е можел да вземе сума, която печели чрез писане за цели три години. Той обаче отказал и с емоционален коментар изтъкна защо е взел това решение.

"Мили приятели. Днес ми предложиха да участвам във ВИП брадър. Предложиха ми сума, която с писане печеля за три години. За три години. Печеля толкова с писане. С честно и упорито, съвестно, смазващо от умора писане. За три години. Аз съм първия за България носител на Европейската награда за литература. Но...Така е. Тези които живеят в Бългаия - така ме оценяват. Тези които ми плащат за писането - за толкова ме оценяват", обяснява Терзийски.

Ето и останалата част от коментара му за ВИП Брадър и ценностите, които създават подобен род предавания:

"Сега чуйте: Българите за толкова оценяват моето писане. В същото време ВИП брадър оценява моето лежане и търкаляне по леглата (там, ако отида, ще ми е напълно невъзможно да пиша, защото дори и химикалките са забранени!) ...та ВИП брадър оценява моето неписане, за четиресет дни - колкото струва моето писане за три години! Да, знам - вие ще се подсмихвате и ще кажете - ами какво ни се жалва тоя! Да отива там и да взима парите! Пък Ние ще го мразим и ще го псуваме. А ако не отиде - ще му се подиграваме и пак ще го псуваме. Винаги - каквото и да направя, ще съм сгрешил. Но ще ви кажа така - за да се ценят у нас културата и творците именно по тоя начин...явно нещо не е наред. Кой определя кое е ценно и кое не? Не сме ли ние? Не сте ли вие? Не оценихте ли именно вие моето писане за три години за толкова, колкото и моето лежане във ВИП брадър - за четиредесет дни? Тия, които ми плащат - и вие, които им позволявате. Между другото - аз няма да отида. Не защото ме е срам от вас. Вас трябва да ви е срам - от мен. Аз просто съм уморен. Сетете се - на така прелюбимите ви пари стоят лицата на Алеко Константинов, Пенчо Славейков и Захари Стоянов. На мен за три години писане ми плащат с тия пари колкото за трийсет-четиресет дни сеир. За вас.
За раята".

Снимка: К. Терзийски/Официален Фейсбук

Постът на Калин Терзийски е получил над 1 000 харесвания и повече от 400 споделяния само за 12 часа. Много потребители на Фейсбук не пропуснаха да коментират неговото решение.

"Опитах се да живея като писател. Пишейки. Оказа се, че не става. Ще трябва да се откажа, може би да умра. Защото не мога друго. Мога да благодаря на тия, които помагат, да е така", написа през юни писателят в социалната мрежа, с което изтъкна, че му е много трудно да преживява с писане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай