Инспектор Катани се завръща

Гледаме култовия сериал "Октопод" по БНТ 2

Инспектор Катани се завръща | StandartNews.com

Сериалът, който разтърси поколения българи, се завръща в ефира на обществената телевизия този февруари. От 16 февруари ще гледаме Микеле Плачидо в "Октопод" по БНТ 2 от 20:00 часа.

Брутални престъпления. Търговия с оръжия. Сделки с наркотици. На власт са мълчанието и страхът. Сицилианската мафия е пуснала пипалата си навсякъде. Битката срещу нея се превръща в лична мисия за комисар Корадо Катани – това е сюжетът на един от най-популярните криминални сериали.

Първите четири сезона, които са с участието на Микеле Плачидо в ролята на комисар, остават и до днес една от най-качествените ТВ продукции, които са се излъчвали в България - преди и след промените. Съвременниците на първото излъчване на сериала по телевизията, помнят как във вторник и четвъртък улиците опустяваха, защото всички чакаха пред малкия екран какво ще се случи на смелия комисар Катани. А когато той загуби живота си в неравната битка с мафията – мъката на зрителите беше безкрайна и неутешима.

В различните сезони – общо десет – снимани от 1984-а до 2001-а – в сериала са участвали звезди от най-висок ранг - Ремо Джироне, Франсоа Перие, Флоринда Болкан, Мари Лафоре, Раул Бова, Виторио Медзоджорно. В по-късните сезони участва и легендарният Стефан Данаилов, както и други български актьори.

Композитор на музиката на "Октопод" за повечето от сезоните е знаменитият Енио Мориконе.

Досега не се е случвало всички десет сезона на "Октопод" да се излъчват последователно, поради факта, че сериалът е сниман в продължение на 17 години. Този път БНТ 2 ще покаже всички сезони един след друг в абсолютния праймтайм – от 20:00 часа - от понеделник до четвъртък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай