Художници рисуват обща картина

Художници рисуват обща картина | StandartNews.com

Първият по рода си проект за общо платно на художници от различни страни е на път да се случи. Под наслов "Картина от мнозина" майстори на четката от България, Англия, Германия, Италия, Испания, Франция, Унгария, Полша, Русия, Украйна, Турция, Македония и Йордания създават безкрайното изображение.

 

Акцията е реализирана от Кунка Бакалова и Момчил Николов, екипът на карловския арт център "Орхидея". "Идеята ни е да обединим творческите индивидуалности от цял свят в безкрайно произведение. Тази обща визуална прогресия представлява мозайка от разнолики теми, сюжети и стилове. Целта е да дадем възможност на творците, които се включат в проекта, за изява без ограничения в изразните средства и художествените похвати", обясни Кунка Бакалова. Всяка творба получава своето място в огромното платно.

 

Постоянната експозиция е в арт център "Орхидея". Колекцията обаче ще пътува до приятелски галерии в България и чужбина. У нас до момента е гостувала в Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Плевен, Севлиево и Хисаря. Право на участие имат всички художници от страната и чужбина, като желанието си трябва да заявят на е-mail: [email protected] или в профила на "Картина от мнозина" във Facebook. За участието си те получават безплатно 2 или 4 броя грундирани платна с размер 20/20см, самостоятелна изложба в рамките на две седмици в арт център "Орхидея" и включване в ежегодната надпревара за приза "Рицар на четката".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай