"Гучи" се отказа от Милано

41 дефилета ще се проведат виртуално по време на Седмицата на модата във фешън столицата на Италия

"Гучи" се отказа от Милано | StandartNews.com

Седмицата на модата в Милано пролет/лято 2021 започва с виртуално дефиле на "Missoni", съобщи АФП. В програмата са 64 ревюта дамска и мъжка мода. Те ще бъдат представени до 28 септември, 41 от които виртуално, повечето в интернет сайтове, YouTube или социалните мрежи. Джорджо Армани залага на телевизията и ревюто му ще бъде излъчено по канал 7.

"Moschino", "Versace", "Prada" също ще покажат дефилета си виртуално. Особено очаквана е колекцията на "Prada", създадена за първи път от Раф Симънс съвместно с Миуча Прада. "Fendi", "Valentino", "Dolce & Gabbana", "Etro", "Ferragamo", "Max Mara" ще представят колекциите си на живо пред публика.

"Да организираш дефиле пред публика сега е истинско предизвикателство. Местата са намалени драстично и разполагането на хората с влияние е истински дипломатически и политически "тетрис", от който ни идва да започнем да си скубем косите. Не искаме да засегнем никого, но няма място за всички", признаха зад кулисите от една престижна марка.

Много стратегически места обаче са освободени от китайците, корейците или американците, които не могат да пътуват до Европа, предава БТА. Отсъствието им е показателно за кризата в сектора. Малкото щастливци, които ще гледат дефилета на живо, ще бъдат подложени на измерване на температурата, дезинфекция на ръцете и задължително трябва да са с маски.

Стокооборотът в италианската мода спадна с 30% за първото тримесечие на 2020-а, като свиването продължи и през второто тримесечие.

От календара на Седмицата на модата в Милано отсъства "Gucci". Художественият директор на модната къща Алесандро Микеле обяви през май взетото решение за по-малко дефилета, които от пет ще бъдат сведени до две годишно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай