Графити в "Червената точка"

Графити в "Червената точка" | StandartNews.com

Стерн и Елче - както наричат Димитър Механджийски и Елеонора Маринова - отново гастролират в столичната галерия "Червената точка". По-малко от година след последната им съвместна експозиция там преди вечер те представиха новия си проект - графити, пренесени върху платно. Младите автори смело смесват класически техники с рисуване със спрей, а сюжетите им са провокативни от страховити приказки за "лека нощ". Създадени със замах, последните творби на тандема Стерн-Елче са експеримент, прилаган в Европа от няколко години и сравнително отскоро в България.

Изложбата им се нарича "МЕ." и разкрива представата на авторите за "аз"-а на тяхното поколение - противоречив и уж лековат, но силно резониращ.

24-годишният Димитър Механджийски вече е познато и авторитетно име в стрийт арт културата и има в биографията си пет самостоятелни изложби живопис. Участвал е в стрийт арт фестивали - варненския "Архиграф" и пловдивския Street Аrt Fest, в общи изложби в Испания, Германия и Белгия. Печели серия от награди за графити изкуство, а сега е поканен за куратор от българска страна на арт събитието REDBUL CANVAS COOLERS. Елеонора Маринова е магистър по педагогика, който променя амплоато си и преминава различни курсове по визуални изкуства, фотография, живопис и скулптура. Спечели представяне в пътуващата изложба на Фондация "Парушев" за "Хартията в съвременното изкуство". Две от тематичните скулптури, вече били в Париж, могат да се видят в "Червената точка" до 6 юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай