Франко Неро идва във Варна

Световният кино ас гостува на кино фестивала „Любовта е лудост“

Франко Неро идва във Варна | StandartNews.com

Международният филмов фестивал „Любовта е лудост“ ще се проведе от 23 август до 1 септември във Варна. В неговото 32-ро издание за наградата „Златна Афродита“ ще се борят 12 филма, които ще бъдат оценявани от тричленно международно жури с председател режисьорът Момчил Карамитев. Специален гост ще бъде италианският актьор Франко Неро. Срещата с него е на 24 август от 17 часа във ФКЦ, а веднага след това ще бъде прожектиран най-новият му филм „Щастливи дни“.

Откриването на фестивала е с италианския филм „Все още има утре”, който участва в конкурсната програма. Лентата печели националната филмова награда „Давид на Донатело“ в пет от основните категории, сред които за най-добър филм, режисура, оригинален сценарий и главна женска роля. В конкурсната програма са още българският филм „Край реката“ и полският „Празник на огъня“, чийто режисьор Кинга Дембска ще гостува на форума във Варна. Публиката ще се срещне и със създателите на унгарския филм „Някои птици” - режисьора Даниел Хевер и сценаристката Жанет Кертес.

В „Любовта е лудост“ са селектирани продукции от програмата на световни кинофестивали - „Синове” от Кан, „От Хилде, с любов” и „Любимата ми торта” от Берлинале, отличен с наградата на международната критика, „Извън сезона“ от Венеция.  В конкурса са още „Моят чудесен непознат“, „Любовна лодка”, „Семейство” и френският филм „Сбогом, Буенос Айрес”. Организаторите на фестивала споделят, че тазгодишната визия на „Любовта е лудост“ цели да обърне погледа ни навътре към себе си, като се потопим в историите на героите от филмите. Закриването на официалната програма ще бъде на 30 август с филма „Болеро“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай