Five Finger Death Punch забиват в София през февруари

Специални гости са легендарните Megadeth и изгряващите звезди Bad Wolves

Five Finger Death Punch забиват в София през февруари | StandartNews.com

Нашумелите Five Finger Death Punch забиват у нас на 22 февруари в Арена Армеец. Към невероятното шоу на американците ще се включат и легендите Megadeth, както и изгряващата рок група Bad Wolves, която успя да се задържи начело на класациите цели 18 месеца.

Китаристът на FFDP Золтан споделя: „Лайнъпът е зашеметяващ! Bad Wolves несъмнено са сензацията на последните години и със сигурност ще нажежат атмосферата. Megadeth нямат нужда от представяне - те са легенди. Приносът на Дейв Мъстейн към този стил е неизмерим. Смятам, че той е един от основоположниците не само на траш метъла, но и на тежката музика, защото рифовете и стилът му на свирене са повлияли на всеки, който се е възхищавал на групата - а това несъмнено са милиони!“

Самият Мъстейн добавя: „Сериозно ще загазите, ако не дойдете да видите шоуто на Five Finger Death Punch през 2020-a. Наистина не искате да го пропускате!“

С четири платинени и шест златни записa FFDP надминават три милиарда слушания онлайн и продължават да разбиват всякакви рекорди. Групата има 24 парчета в топ 10 през последните години, а през 2018-а става най-слушаният артист на „U.S. Rock Radio“. Последният им албум на „And Justice For None“ е най-слушаният хард рок/хеви метъл албум онлайн за 2018-а и оглавява още няколко класации. Новият осми студиен албум на бандата се очаква да излезе на пазара през зимата на 2020-а.

Траш метъл пионерите Megadeth се появяват на музикалната сцена през 1983-а, буквално изобретявайки този жанр и се доказват като една от най-влиятелните и уважавани групи на всички времена. Бандата има над 38 милиона продадени албума, 6 последователни платинени записа, 7 албума, включени в топ 10 класациите, и множество признания, включително 12 номинации за „Грами“, както и една победа за най-добро метъл изпълнение през 2017-а. В момента групата работи по нов студиен албум.

Bad Wolves наистина доказаха, че са безпрецедентното рок откритие на 2018-а, след като първият им албум „Disobey“ достигна първите позиции на множество класации по света. Дебютният им сингъл „Zombie“ оглави световните чартове, сред които „U.S. iTunes overall“, „Billboard’s Mainstream Rock Songs“, „Spotify’s Global Viral 50“. Групата продължава да радва милионите си фенове с новия си албум „N.A.T.I.O.N“.

Най-голямото европейско турне на Five Finger Death Punch включва 16 държави - началото е на 20 януари в Хелзинки, а заключителният концерт ще бъде именно на 22 февруари в Арена Армеец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай