Филм на Джоузеф Ал-Ахмад  с голяма награда  в Eл Ей

В главната роля на филма "Мотиви" е звездата на руското кино Михаил Богдасаров

Филм на Джоузеф Ал-Ахмад  с голяма награда  в Eл Ей | StandartNews.com

Игралният късометражен филм "Мотиви" на младия български режисьор Джоузеф Ал-Ахмад взе голямата награда за "Най-добър късометражен филм" на кинофестивала в Лос Анджелис (Los Angeles Film Awards), както и приза "Почетен режисьор". Наградите бяха огласени на 2 януари, научи БТА от ръководството на фестивала. Миналият месец лентата взе и три номинации и награда за "Най-добра филмова музика" на филмовия фестивал "Призма" в Рим.
Криминална драма "Мотиви" на младия режисьор Джоузеф Ал-Ахмад е продукция на най-стария филмов университет в света - ВГИК в Москва, където авторът на филма се обучава като редовен студент в 4-и курс.
В главната роля на филма е звездата на руското кино Михаил Богдасаров. Сценарист е Роман Бобильов, cъсценаристи са Джоузеф Ал-Ахмад и Виолета Георгиева, също от България. Музиката на филма, която спечели голямата награда на фестивала в Рим, е дело на композиторите Николай Бабухин и Даниел Цовин (руснак от български произход). 
Семейна сага, попечителство, стари сметки в бизнеса и един куп възли за развързване поднася на зрителя късометражната криминална драма "Мотиви", която се очаква да се появи и на българските фестивални екрани. Действието се развива в Москва. Виден руски бизнесмен е бил посетен в дома си от свой колега, а малко след това е намерен застрелян в колата си в подземен гараж. Заплетеният сценарий вкарва зрителя в лабиринта на търсене на извършителя и най-вече на мотивите, подбудили го да извърши това престъпление. 
Лентата получи отзвук в Съединените Американски Щати. "Изключително добре направен филм във всички аспекти на киноизкуството", пише в своята публична рецензия Рой Зафрани, председател на журито на Los Angeles Film Awards, САЩ.
"Режисьорът Джоузеф Ал-Ахмад умело променя енергията във всяка една сцена, перфектно контролирайки цялостното настроение в течение на филма. Резултатът е една вълнуваща история, пълна с неочаквани обрати и непредотвратими конфликти. Зрителят се опитва да разгадае мотивите на всички персонажи, и какви са причините зад действията им", отбелязва Рой Зафрани.
За БТА режисьорът Джоузеф Ал-Ахмад заяви, че е удовлетворен от резултата. "Благодарен съм на моя университет ВГИК за подкрепата, която ми бе предоставена. Работих с изключителни млади актьори, които тепърва ще покажат на световното кино на какво са способни. За мен бе чест главната роля във филма да изиграе Михаил Богдасаров", отбеляза той.
"Най-вече съм благодарен на моя снимачен екип, който работеше усърдно, доказвайки, че истинската любов и себеотдаване в една идея може да предизвика високо ниво на ентусиазъм и резултатност. Снимачният колектив бие рекорди по своята интернационалност. Във филма работиха руснаци, американци, украинци, българи, евреи, испанци и други националности, което е доказателство, че за изкуството няма граници", каза младият творец. Той изрази надежда филмът да бъде показан и на различни фестивали в България.
Джоузеф Ал-Ахмад е роден в София. Завършил е Националната гимназията за приложни изкуства "Св. Лука" в столицата, след което е приет в Университета за филмово изкуство в Москва - ВГИК, който тази година навършва 100 години. Има седем самостоятелни изложби като художник, а като режисьор - три късометражни документални филма. "Мотиви" е първата игрална лента на автора.

Вижте трейлър от филма https://www.youtube.com/watch?v=ypfiPneYpTU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3I9nufcGhaUzuc-8nehj-9UE7Hbz9rFug9U1h4hh_cRxefNUZYSls6gEA

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай