Емине Садкъ спечели конкурса "Боян Пенев"

Емине Садкъ от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ е носител на Голямата награда в тазгодишното издание на националния студентски конкурс за литература „Боян Пенев“, който се провежда традиционно в Шумен

Емине Садкъ спечели конкурса "Боян Пенев" | StandartNews.com


   Емине Садкъ от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ е носител на Голямата награда в тазгодишното издание на националния студентски  конкурс за литература „Боян Пенев“, който се провежда традиционно в Шумен. Община Шумен, която е партньор в организацията на конкурса, ще финансира издаването на стихосбирка на победителката. В същия раздел „Поезия“ първата награда заслужи Мартин Илиев от Софийския университет "Св.Климент Охридски", а втората - Росица Русева от Великотърновския университет "Св.в.Кирил и Методий".  
  В раздел „Критика“ първа награда беше присъдена на Бюлент Бейтула от Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“.  В раздел "Белетристика" журито в състава - Пламен Дойнов, Петър Чухов и Антоний Димов, прецени да не присъд награда за първо място. Втора награда получи Мария Гаралова от Медицинския университет в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай