Четвъртък,

Емблематична къща става оперна сцена

От: Матей Бонев -
A
A
A

Старозагорската опера продължава да търси успешно нови сценични пространства, а с това и нови приятели на оперното изкуство. Емблематичната къща на проучтия в миналото старозагорски архитект Христо Димов, която в последните години е територия на младите хора и на експерименталните форми, е поредното предизвикателство за трупата.   В съботната вечер в двора на култовата стара къща ще оживеят едноактните опери „Телефонът“ и „Медиумът“ от Джан Карло Меноти.
  Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, а на диригентския пулт ще застанат Виктор Крумов и Петър Тулешков. Сценографията е на  Тодор Демеров, а костюмите - на Теодора Джамбазова. Аранжиментът за струнен квинтет е на двмата диригенти  Виктор Крумов и Петър Тулешков.Освен познатите солисти на оперната трупа в спектакълаа като специален гост участва Любен Чанев от Старозагорския куклен театър.
 „Телефонът“ и "Медиумът" са едноктни оперни заглавия, които разказват за пагубната  "телефонна" любов, която разваля един годеж и  за лъжлив медиум, който получава заслуженото.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички