Емблематична къща става оперна сцена

Емблематичната къща на проучтия в миналото старозагорски архитект Христо Димов, която в последните години е територия на младите хора и на експерименталните форми, е поредното предизвикателство за Старозагорската опера

Емблематична къща става оперна сцена | StandartNews.com

Старозагорската опера продължава да търси успешно нови сценични пространства, а с това и нови приятели на оперното изкуство. Емблематичната къща на проучтия в миналото старозагорски архитект Христо Димов, която в последните години е територия на младите хора и на експерименталните форми, е поредното предизвикателство за трупата.   В съботната вечер в двора на култовата стара къща ще оживеят едноактните опери „Телефонът“ и „Медиумът“ от Джан Карло Меноти.
  Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, а на диригентския пулт ще застанат Виктор Крумов и Петър Тулешков. Сценографията е на  Тодор Демеров, а костюмите - на Теодора Джамбазова. Аранжиментът за струнен квинтет е на двмата диригенти  Виктор Крумов и Петър Тулешков.Освен познатите солисти на оперната трупа в спектакълаа като специален гост участва Любен Чанев от Старозагорския куклен театър.
 „Телефонът“ и "Медиумът" са едноктни оперни заглавия, които разказват за пагубната  "телефонна" любов, която разваля един годеж и  за лъжлив медиум, който получава заслуженото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай