Елизабет II отново става е детектив

Нейно величество разследва поредно престъпление

Елизабет II отново става е детектив | StandartNews.com

Елизабет II отново влиза в ролята на перфектен детектив, разкриващ с лекота всевъзможни престъпления в бестселъра на С. Дж. Бенет „Нейно Величество кралицата разследва: Задача за три кучета“ /“Еднорог“/. “Продължението на „Уиндзорският възел“ е истинска наслада. Бенет представя с дължимото уважение образа на кралицата, като същевременно разкрива важни детайли от живота в двореца. Любителите на кучета и англофилите ще бъдат очаровани”, пишат в Publishers Weekly.

Не можехме да си представим покойната Елизабет II в ролята на истински детектив, но С. Дж. Бенет я изобразява съвсем убедително в толкова необичайна светлина. В нейния бестселър „Нейно Величество кралицата разследва: Уиндзорският възел“ видяхме, че покойната кралица може да разкрива всякакви престъпления и то съвсем дискретно, без това пречи на обичайните й задължения.

Във втората книга от поредицата Елизабет II се заема да установи каква е връзката между липсваща картина и шокиращата смърт на един от служителите й в Бъкингамския дворец. През есента на 2016 г. се задават политически сътресения на Острова и отвъд океана. Кралицата е притеснена във връзка с последиците от референдума за Брекзит, на поста министър-председател е нова жена, а изборите в Съединените щати претърпяват изненадващ обрат. Разбира се, тя е заета със своите задължения, но когато вижда една от любимите си картини, която някога е висяла в спалнята й, на изложба на Кралския флот, за Нейно Величество е пределно ясно, че нещо не е наред.

След като край басейна в Бъкингамския дворец е открито тялото на една от икономките в локва кръв, започва разследване. От полицията смятат, че смъртта й е резултат от нещастен случай, но кралицата е на друго мнение. Тя отново се заема с разследване, изпълнено с повече обрати, отколкото би могла да предположи. С помощта на своята доверена помощничка Роузи Ошоди, започва да подрежда и преценява фактите. Много неща могат да убягнат на всеки, но не и на кралицата. Тя размишлява за всичко, което я тревожи, докато всеки ден разхожда трите си кучета. Оказва се, че няколко жени от дворцовия персонал са станали жертви на тормоз с анонимни писма.

С. Дж. Бенет отново впечатлява с интригуваща мистерия в традициите на британските криминални класики. Но на мястото на мис Марпъл, кралица Елизабет се проявява като безпогрешен детектив, който правилно разчита всяка следа и успява безкрайно елегантно и небрежно да разпита всеки, за да получи нужната й информация. Всичко от ежедневието й е представено напълно автентично, а отношенията със съпруга й Филип гарнират с приятна доза хумор криминалната интрига.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай