Джеймс Бонд идва през ноември

Гледаме Даниел Крейг за последно в шпионския костюм в "Смъртта може да почака"

Джеймс Бонд идва през ноември | StandartNews.com

Дългоочакваният 25-ти филм за Джеймс Бонд, “Смъртта може да почака”, тръгва в кината у нас на 20 ноември 2020-а. Седмица по-рано, на 13 ноември, излиза и вълнуващият саундтрак на Ханс Цимер към него - "No Time To Die", със специалното участие на световната #1 поп звезда и 5-кратен носител на награда "Грами" Били Айлиш, в наелектрезиращата едноименна водеща музикална тема към филма. Едва 18-годишна, Айлиш се присъединява към списъка с изключителни артисти, имали честта да участват в теми на Бонд - Шърли Беси, Мадона, Адел, Сам Смит.

Продуцентите на филма Майкъл Уилсън и Барбара Брокколи разказват: “Ханс и екипът му сътвориха необикновена и емоционална музика за “Смъртта може да почака”. За нас бе привилегия да работим с такъв легендарен композитор за един от най-добрите саундтраци на Бонд. Били и брат й Финиъс създадоха мощна и докосваща заглавна песен за 25-ия филм”.

За музиката към филма Цимер разботи заедно с Джони Мар, който изпълнява и китарните линии в някои от мелодиите в саундтрака. Албумът включва и произведения на композитора и продуцент на филмова музика Стив Мазаро. Мар, който след основаването на култовите The Smiths се наслаждава на блестяща световна кариера като студиен музикант и солов артист, дълги години работи в успешно партньорство с Цимер. Мазаро влиза в екип с Цимер и за саундтрака към хитовия игрален филм на Дисни от 2019-а “Цар Лъв” и наскоро създаде музиката към "The Rhythm Section" с Блейк Лайвли и Джуд Лоу.

Режисьорът на “Смъртта може да почака” Кари Джоджи Фукунага споделя: “Много съм развълнуван, че именно Хнас създаде саундтрака. Музиката на Бонд винаги е била емблематична за филмите  и станах свидител на това, как Ханс добави част от своята гениалнот към наследството на Бонд”.

В чест на премиерата на 25-ия филм за 007 ще бъде издадена и специална колекция "Bond 25". Албумът ще включва нови аранжименти на 25 от най-легендарните теми на Бонд с близо 60-годишна история, сред които "От Русия с любов", "Диамантите са вечни", "Живей, а другите да умрат", "Златното око" и "Не умирай днес" във версия, записана от кралския филхармоничен оркестър в легендарното студио "Аби роуд".

“Смъртта може да почака” е продукция на EON Productions, Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM) и Universal Pictures International, а у нас филмът се разпространява от Форум Филм България. В главната роля за последен път ще гледаме супер звездата Даниел Крейг в 5-тото му преобразяване в Джеймс Бонд. Участват още Ралф Файнс, Наоми Харис, Бен Уишоу, Рори Кинър, Джефри Райт, Леа Седу и Кристоф Валц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай