Два дни празнуваме с Лили Иванова

Цял уикенд БНТ чества рождения ден на примата

Два дни празнуваме с Лили Иванова | StandartNews.com

Два дни честват Лили Иванова по случай рождения й ден на 24 април. Празненствата ще бъдат съсредоточени по обществената телевизия, а там най-силно присъствие ще има предаването "БНТ на 60", което посвещава уикенда на примата на родната популярна музика и за първи път прави изключение с две поредни издания за една звезда.

"Лили е най-сниманата личност в БНТ през тези 60 години. Да, Тодор Живков сигурно има като часове повече от всички конгреси, но като пъти никой не може да мине Лили. А и обичта на феновете е неоспорима", това споделя пред "Телеграф" режисьорът на "БНТ на 60" Станислав Терзиев.

В двата дни по БНТ ще бъдат пуснати над 55 песни. А принципът за първи път ще бъде музикален джубокс - тоест от песен в песен или по-скоро откъс от песен след откъс, и няма да има нито дикторски глас зад кадър, нито традиционният водещ Драго Драганов да обяснява.

"Идеята е зрителят през цялото време да пее. Защото тук няма непознати текстове, всички песни са хитове", пояснява още режисьорът.

От БНТ се свързали Лили Иванова, за да й обяснят за двете предавания, а тя не проявила никакви претенции. Дори не поискала да разбере списъка с песни. Благодарила. Песните няма да бъдат представяни хронологично, а разбъркано и ще има скок в различни години.

"Началото е предвидимо, а краят ще е изненадващ", обясни Терзиев. Така може да се предположи, че в началото ще е "Събота вечер" на Йосиф Цанков, с което започва телевизионният път на звездата, която кара един валяк в първата си изява.

БНТ обаче е снимала още варианти на песента и може да се очаква, че някои от тях ще бъдат включени в клипа.

От анонса става ясно, че част от тези 55 песни ще са "Без радио не мога" на Георги Костов, "Панаири" на Тончо Русев, "Щурче" и "Експрес танго" на Найден Андреев, "Какво си ти" и "Искам те" на Тодор Филков.

Терзиев обаче не потвърди дали ще има и някои от другите вечни хитове като "Осъдени души", "Обич", "Детелини", "Вечност", "Камино" и т.н., но може да се предполага, че поне част от тях ще бъдат показани. Все пак става реч за предаване, посветено на авторските продукции на БНТ.

Ще има и премиера, непоказвана досега в нета и по телевизията, на "Бурната река" на Ангел Дюлегров. Тя ще е от концертно изпълнение в НДК през 2019 г. От същия концерт ще бъде пусната и "Обичай ме" на Живко Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай