„Доза Щастие“ оглави класация на Google

За първи път в историята български филм задмина продукции на Холивуд

„Доза Щастие“ оглави класация на Google | StandartNews.com

Голямата изненада в родния боксофис „Доза Щастие“ продължава да преследва рекорди. След като стана най-гледаната драма в историята на родното кино, филмът, разказващ историята на Весела Тотева и нейната дъщеря Валя, е на път да се превърне и в най-гледания български филм за 2019-а. Въпреки тези резултати, най-голямата изненада и признание дойде от чужбина – гигантът Google обяви, че за първи път българска продукция оглавява търсенията за региона в категория „Филми“.

В топ 10, оглавен от „Доза Щастие“, попадат още „Аквамен“, „Жокера“, „Отмъстителите: Краят“, „След“, „Имало едно време в Холивуд“, „Гробище за домашни любимци“, „Капитан Марвел“, „Роди се звезда“ и „Зелената книга“.

„Трудно ми е да опиша какво изпитвам в този момент. Гледайки списъка с огромни кинопродукции, а ние на първо място, осъзнавам, че сме сбъднали най-голямото желание на мама – филмът да се гледа и посланието му да достигне до възможно най-много хора. Успяхме, мамо!“ – сподели по телефона от Лондон Валентина Каролева, която играе главната роля във филма за живота на майка си.

„Доза Щастие“ е по сценарий на Яна Титова, базиран върху книгата на Весела Тотева „Падение и спасение“. Продуценти са bTV Studios, Александър Алексиев и Николай Стоичков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай