Добре познати имена печелят Златни глобуси

Хоакин Финикс спечели Златен глобус за най-добра мъжка роля в драматичен филм

Добре познати имена печелят Златни глобуси | StandartNews.com

Филмът "1917" на режисьора Сам Мендес (на снимката) спечели Златен глобус за най-добра филмова драма. Наградите бяха раздадени рано тази сутрин българско време.

Военният епос разказва за почти невъзможна мисия през Първата световна война, благодарение на която 1600 британски военни са спасени от вражеска засада. Филмът получи и наградата Златен глобус за режисура на Сам Мендес.

Хоакин Финикс спечели Златен глобус за най-добра мъжка роля в драматичен филм за породилия много полемика персонаж на Жокера от едноименния филм. За ролята Финикс има и номинация на Гилдията на американските актьори.

Актрисата Рене Зелеуегър получи Златен глобус в категорията за най-добра актриса в драматичен филм за превъплъщението си в образа на кинодивата Джуди Гарланд в биографичната драма "Джуди". За ролята тя има номинация на Гилдията на американските актьори.

"Имало едно време в Холивуд" на Куентин Тарантино за златната ера на холивудското кино и с участието на Брад Пит и Леонардо ди Каприо спечели Златен глобус в категорията за най-добра комедия или мюзикъл.

Актрисата и рапърка Аукуафина получи Златен глобус за най-добра роля в комедия за персонажа на Били Ван във филма на Лулу Ван "Сбогуването", разказващ за семейство, събиращо се около умираща от рак баба, предаде Франс прес.

В същата категория при мъжете победи Тарън Еджъртън за ролята на Елтън Джон в "Рокетмен". За ролята той има номинация на Гилдията на американските актьори.

Очаквайте още подробности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай