Десетия опера фест завладя Банско

Кемпински гранд арепа подкрепи културното събитие

Десетия опера фест завладя Банско | StandartNews.com

През изминалия уикенд в Банско се проведе десетото издание на фестивала за оперна и класическа музика – Банско Опера Фест. Фестивалът бе открит в четвъртък вечер с невероятния концерт „Вивалди и Малкия Ото” в прекрасното изпълнение на Софийската филхармония и детската образователна програма Фортисимо Фамилия. Втората вечер продължи с известната опера –„Набуко” от Джузепе Верди представена от Варненската Държавна Опера под диригентството на Кръстин Настев. Фестивалът завърши в събота вечер с блестящото изпълнение на световноизвестния мюзикъл „Чикаго“ от Боб Фос отново в изпълнение на Държавна Опера Варна с диригент Страцимир Павлов.

През изминалите фестивални вечери на сцената присъстваха едни от най-големите имена на българското оперно изкуство – Пламен Димитров, Димитринка Райчева, Пламен Долапчиев, Гео Чобанов, Силвия Ангелова и много други. Банско Опера фест превърна центъра на планинския град в незабравима феерия от музика, картини и емоции, благодарение на прекрасните декори и впечатляващите изпълнения на музиканти, балет и солисти.

Банско Опера Фест се проведе под открито небе на централния градски площад. Специалните гост-артисти и звездите на българското оперно изкуство бяха настанени в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, който е сред организаторите на фестивала заедно с община Банско и музикална компания Монте Мюзик.  Входът, както обикновено, беше безплатен за публиката, а за гостите на петзвездния хотел бяха предоставени специални пропуски за първите редове пред сцената.

Наскоро назначеният генерален мениджър на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско - Кристиан Руге коментира: „ Много съм щастлив, че имах възможността да бъда част от това красиво културно събитие, което хотелът подкрепя вече десет години поред. Гостите ни бяха много впечатлени и споделиха с мен, че ще се върнат отново през следващата година, за да се насладят на Банско Опера Фест. Фестивалът заслужено се е превърнал в един от най-мащабните класически форуми в България, привличайки все повече гости в Банско всяка година.” Руге има повече от 25 години стаж в туристическата индустрия с изключително богат опит, натрупан в Германия, Ню Йорк, Полша, Египет, Китай, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай