Браян Адамс с мега концерт в Пловдив

Роклегендата "спечели" обществената поръчка, обявена от общината

Браян Адамс с мега концерт в Пловдив | StandartNews.com

Браян Адамс ще изнесе голям концерт в Пловдив на 14 ноември в зала Колодрума. С това предложение излезе комисия в Община Пловдив. Шоуто на световноизвестния музикант ще продължи три часа, а няколко фенове ще имат уникалния шанс да се снимат и да вземат автограф от звездата.

Организатор на събитието ще бъде София Мюзик Ентерпрайсис, а Община Пловдив ще подпомогне концерта с 84 000 лв.

Гостуването на великият канадски рокаджия бе едно от предложенията по обявената обществена поръчка за "Организиране и провеждане на събитие с участието на световноизвестен изпълнител“. Процедурата бе пряко договаряне, а покана за участие получиха четири промоутърски фирми. "София Мюзик Ентерпрайсис“ предложи Брайън Адамс, "Кантус Фирмус“ – пианиста Ричард Клайдерман, "БГ Саунд Стейдж“ – изключителния испански цигулар от ливански произход Ара Маликян, а "Джаз Плюс“ ООД – носителите на "Латино Грами“ Еструна, българо-испански проект, слял фламенко и български фолклор.

Цената, която общината ще заплати за концерта на Брайън Адамс, е 84 000 лв. с ДДС, което е с 6000 лв. под лимитната стойност на поръчката.  На второ място е класирано предложението за гастрол на Ричард Клайдерман, на трето – Ара Маликян, а на последно – Еструна.

Все пак очакванията са, че Маликян ще свири в Пловдив на 24 ноември от 19.30 ч. Екипът на виртуозния изпълнител е от 24 човека – оркестър, техници и дори осветители.  Същото важи и за Ричард Клайдерман, който вероятно ще гостува в Пловдив на 18 октомври в зала С.И.Л.А. и ще изнесе двучасова програма с оркестър на Класик ФМ радио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай