Братята на Джако за първи път в България

The Jacksons ще изнесат концерт в столицата след една година

Братята на Джако за първи път в България | StandartNews.com

Легендарните The Jacksons идват за първи път в България. Концертът на братята Джаки, Тито и Марлон ще бъде на 3 септември 2021 в зала „Арена Армеец“ в София. Шоуто на легендарните поп идоли ще е изпълнено с много хитове, танци и уникална мултимедия. Наред със своите емблатични парчета, The Jacksons ще изпълнят и едни от най-големите хитове на великия си покоен брат Майкъл Джаксън. Продажбата на билетите за концерта стартира на 14 септември. Те ще са на цени от 60 до 120 лева. До 30 септември ще са с 20% отстъпка.

The Jacksons са една от най-успешните групи в световната музикална история и през 2018 г. отпразнуваха своя 50-годишен юбилей. Те спечелиха статут на поп крале в музикалния свят, давайки летящ старт на легендарната солова кариера на Майкъл Джаксън.

Джаки, Тито, Джърмейн, Марлон и Майкъл – петима братя от Гари, Индиана, познати първоначално като The Jackson 5, а по-късно като The Jacksons, станаха известни с уникалната си комбинацията от забележителен музикален талант и впечатляваща хореография. През 1969-а се присъединяват към Motown Records. 1970-а е изключително успешна за тях - издават четири албума за една година и четири сингъла стават номер едно, задминавайки "Сюприймс", като най-успешна Motown група. Като част от семейството на Motown, те издават 10 албума в рамките на 6 години, от които са продадени над 200 милиона копия.

През 1976-а групата, с изключение на Джърмейн, напуска Motown Records и стават част от Epic Records, където към тях се присъединява и брат им Ранди, като променят името си на The Jacksons. През 1984-а те издават култовия албум „Victory“. Той включва хита на Billboard №3 ‘State Of Shock’ с участието на Мик Джагър. През същата година стартира турнето „The Victory Tour“, което се превръща в най-грандиозната концертна поредица, организирана някога в САЩ. От The Jacksons са черпили вдъхновение няколко поколения банди, като Backstreet Boys, New Edition, N*SYNC, New Kids on the Block, както и по-младите Jonas Brothers, One Direction и много други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай