Брад Пит с номинация за „Еми“ за скеч

Наградите ще се раздадат на 20 септември

Брад Пит с номинация за „Еми“ за скеч | StandartNews.com

Номинациите за наградите „Еми“ бяха обявени, разкривайки дълъг списък от телевизионни предавания, сериали, актьори, режисьори, писатели и други видни участници в индустрията, които се състезават за една от най-желаните награди в индустрията, предаде БГНЕС.

Сред отличените кандидати беше и Брад Пит за представянето си през април в „На живо в събота вечер“ (SNL) в скеч като доктор Антъни Фаучи - инфекционист №1 в САЩ. Пит изобрази известния американски лекар и имунолог, правейки шарж в подигравателен стил към мерките срещу коронавируса в Щатите на президента Донлд Тръмп. Забавното е, че самият Фаучи веднъж сподели, че би искал да бъде изобразен от Пит и когато скечът беше пуснат в ефир, той похвали актьора за представянето.

Пит е номиниран като изключителен гост актьор в комедийния сериал, заедно с Люк Кирби от „Удивителната госпожа Мейзъл“, покойният Фред Уилард от „Модерно семейство“, Дев Пател от „Модерна любов“, както и Адам Драйвър и Еди Мърфи в SNL.

Антиутопията „Пазителите“ на HBO е сериалът, който получи най-много, общо 26, номинации за „Еми“ за праймтайм предавания. Поредицата черпи от митологията на супергероите на DC, като се основава на реалния расизъм, съществуващ в съвременна Америка. Тя улови смута на обществото, което стана свидетел на расови сблъсъци посред пандемията. „Пазителите“ бяха номинирани в категорията за най-добър лимитиран сериал, като участващите в него актьори - Реджина Кинг и Джеръми Айрънс, също получиха номинации.

На второ място по номинации е комедийният сериал на „Амазон“ „Удивителната госпожа Мейзъл“ с 20 номинации. На трета позиция е продукцията на Нетфликс „Озарк“ с 18 номинации.

Сред номинираните актриси в драматични сериали са Дженифър Анистън, Оливия Колман, Джоди Комър, Лора Лини и Сара Оу. При актьорите това са Джейсън Бейтман, Стърлинг Браун, Джеръми Стронг, Брайън Кокс и Стив Карел.

При комиците за главна роля са номинирани Антъни Андерсън, Дон Чийдъл,Тед Дансън, Майкъл Дъглас, и Юджийн Леви. При актрисите с главни роли в комедийни сериали са Кристина Апългейт, Рейчъл Броснан, Линда Карделини, Катрин О'Хара, Иса Рей и Трейси Елис Рос.

Церемонията по раздаването на наградите „Еми“ ще се състои на 20 септември в Лос Анджелис с водещ Джими Кимъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай