Брад Пит празнува 57 без гадже

Холивудският секссимвол става все по-хубав с възрастта

Брад Пит празнува 57 без гадже | StandartNews.com

Холивудският секссимвол Брад Пит празнува 57-ия си рожден ден. Любимецът на дамите обаче посреща личния си празник сам, след като приключи краткотрайния му флирт с немския супермодел Никол Потуралски. Но актьорът винаги може да разчита на компанията на близките си приятели и колеги Леонардо Ди Каприо, Матю Макконъхи, Джордж Клуни и други. Разбира се, Пит със сигурност ще празнува и с шестте си деца, които споделя с бившата си съпруга Анджелина Джоли. 

Уилям Брадли Пит е роден на 18 декември 1963-а в Шоуни, САЩ. Той е най-голямото дете от семейството. Майка му е учителка, а баща му притежава фирма за зеленчуци. Заедно със семейството си Брад се мести в Спрингфийлд, Мисури, където учи в „Кискапу Хайскол“. Детството му преминало спокойно: щастливо семейство, малко приятели, но много излети, но имало нещо което го правело интересен – обожавал филмите! Брад бил абсолютно обладан от киното и винаги намирал време да гледа някой филм, било той анимационен или сапунен сериал. Учи счетоводство в университета в Мисури и напуска колежа два месеца преди да завърши, и образованието му остава незавършено. Той заминава с кола, която се казва „Run around Sue“, като заминава за Калифорния. За него започва нов живот. Той е млад, амбициозен и има 5 долара в джоба си.

С малкото спестени пари ходел на уроци по актьорско майсторство. През 80-те години има редица второстепенни участия в няколко продукции. Първата му значима роля е каубой във филма „Телма и Луиз“ през 1990-а, където младата звезда се появява на екрана само за 1 минута. Малко, но достатъчно да бъде забелязан. Две важни участия бележат възходът му в Холивуд - в „A River Runs Through It“ и „Интервю с вампир“ заедно с Том Круз, Крисчън Слейтър и Антонио Бандерас, което го изстрелва в списъците на най-търсените и скъпи актьори.

Пит се превъплъщава в неустоимия стопаджия във филма на Ридли Скот „Телма и Луиз“ (1991), с който грабва интереса на публиката и режисьорите. Комбинацията от чара на лошо момче и сексуално излъчване му донасят славата на секс символ. Със следващите си няколко филма Пит се доказва в Холивуд не само като красиво лице. Появява се в „Услугата“ (1994) с Елизабет Макгавърн, в „Johnny Suede“ (1992) и в наполовина анимирания „Cool World“ (1992). По-късно през същата година златното момче на Холивуд прави още една огромна стъпка към върха с главната роля във филма на Робърт Редфорд „Там тече река“. През 1993-а се снима отново с приятелката си Джулиет Луиз в „Калифорния“. Изобилстващ от агресия и насилие, филмът не бе посрещнат добре от критиката. Скоро след филма двамата се разделят.

Брад играе детектив по следите на сериен убиец в трилъра на Дейвид Финчър „Седем“. По време на снимките започва връзка с неизвестната тогава негова партньорка Гуинет Полтроу. И двамата твърдят, че е било „любов от пръв поглед“. Остават заедно две години и половина и са една от най-известните холивудски двойки. През 1997 година, след седем месечен годеж, се разделят. През 1995-а Пит се снима в психологичния трилър на Тери Джилиъм „Дванайсет маймуни“. Следва отново мрачен трилър – „Слийпърс“ (1996) и „Жив дявол“ на Алън Пакула, с Харисън Форд. После се снима в „Седем години в Тибет“ (Seven Years in Tibet) – амбициозен и скъп (17 милиона долара) проект, който въпреки че се оказа разочарование от финансова гледна точка, е добър филм. Участва и в „Тъмната страна на слънцето“. Следващият му филм е над три часовият „Да срещнеш Джо Блек“ с Антъни Хопкинс.

След „Легенди за страстта“ списание „Пийпъл“ го обявява за „най-красивия жив мъж“. През 1999-а участва отново във филм на Дейвид Финчър – кървавият психологичен хитов трилър „Боен клуб“ (Fight Club), заедно с Едуард Нортън.

Сред съвременните хитове на Пит са "Бандата на Оушън", "Троя", "Мистър и мисис Смит", "От другата страна", "Странният случай на Бенджамин Бътан", "Гадни копилета", "Z-та световна война", "12 години робство", "Имало едно време в Холивуд". Общо Брад има 76 номинации за награди и 52 победи. За участието си в  последния хит на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд", той спечели "Оскар" за най-добра поддържаща роля, както и "Златен Глобус", "БАФТА" и няколко други статуетки в тази категория. Продуцираният от Пит "12 години робство" спечели приза на Академията за най-добър филм. Брад има "Глобус" и за най-добра поддържаща роля за "Дванайсет маймуни". 

Освен Анджелина Джоли, първата звездна партньорка на Пит беше Дженифър Анистън. През 2000-а те се венчаят, а през 2005-а се развеждат. След това той се запознава с Джоли на терена на "Мистър и мисис Смит", а останалото е история.

Брад има разрешително за пилотиране на самолет, а другата му голяма страст е архитектурата. Многократно е бил обявяван за най-секси мъжа в света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай