Банов се извинил на Фахрадин

Двамата се срещнали, за да изгладят отношенията си

Банов се извинил на Фахрадин | StandartNews.com
  • Двамата се срещнали, за да изгладят отношенията си

Министърът на културата Боил Банов и актьорът Фахрадин Фахрадинов са се срещнали вчера, след като между двамата задочно прехвърчаха искри в ефира на „Тази сутрин“ по бТВ. Поводът бяха обявените мерки срещу разпространението на коронавируса, които включват отмяната на културни събития, включително и театрални постановки.

ВИЖ ОЩЕ: Кината искат да бъдат освободени от наеми

В пост във „Фейбсук“ Фахрадинов обяви, че това се прави, за да не се изплащат пари на театрите, които получават държавна дотация от 3 до 10 лв. за всеки купен билет. Банов нарече позицията на актьора „инфантилна“ и така вдигна срещу себе си цялата артистична гилдия.

ВИЖ ОЩЕ: НАПУК НА ЗАРАЗАТА! Театри във фейсбук

Двамата обаче се срещнали, за да изгладят различията си, каза Фахрадинов за бТВ.

ВИЖ ОЩЕ:Боил Банов разгневи кинаджии

„Имахме разговор, той ми се извини, че е реагирал по този начин. Той каза че не е очаквал, че аз лично съм реагирал така и затова и той реагирал така. След това помислил”, каза Фахрадинов. Банов му обяснил, че няма да има намалени субсидии за театрите.

На срещата присъствали и театрални продуценти. Задали въпроси – дали и кога ще бъдат възстановени загубите на театрите, произтичащи от създалата се ситуация. Отговор обаче не получили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай