Баба Кори разцелува Дънкан Лорънс

Хиляди холандци посрещнаха победителя от Евровизия 2019

Баба Кори разцелува Дънкан Лорънс | StandartNews.com

Победителят от Евровизия 2019 Дънкан Лорънс от Холандия беше посрещнат от хиляди на летище Схипхол в Амстердам. Пристигането на 25-годишния изпълнител на родна земя предизвика и изключителен медиен интерес.  Първа го прегърна и разцелува 82-годишната Кори – любимата баба на певеца. Тя сподели, че е изключително горда със своя внук и че всеки път се просълзява, когато чуе песента му по радиото.

След като Дънкан Лорънс спечели 64-то издание на конкурса, което се проведе в Тел Авив и „Arcade” триумфира с 492 точки в големия финала, хитът оглави Itunes класациите в Белгия, Франция, Люксембург, Германия, Израел, Малта, Холандия, Португалия, Испания, Швеция, Австрия, Финландия, Гърция, Норвегия, Швейцария и Украйна. Това го постави на 5-то място в световната Itunes класация. Подобна беше ситуацията и в музикалната стрийминг платформа Spotify, където песента се класира в топ 30 в почти всички участващи държави. Песента се нареди на 15-то място в България.

Веднага след победата си Дънкан обяви национално турне в Холандия, което се разпродаде за минути. Това наложи и уточняването на допълнителни дати. До края на годината обиколката ще мине и през редица европейски градове.

Да припомним, че Дънкан Лорънс беше основният фаворит за победа на конкурса. Преди да бъде представен от холандската телевизия, той беше напълно непознат за местната аудитория. Всичко се обръща след представянето на „Arcade“, която бързо набира популярност в цяла Европа и се превръща в основния фаворит за победа в Тел Авив.

Представянето на Дънкан на Евровизия бе съпроводено от невиждана еуфория в Холандия. Много сравняват Дънкан с българския представител от 2017-а Кристиан Костов. Самият Кристиан изрази подкрепата си за Лорънс в социалните медии преди финала.

Това е петата победа на Холандия на Евровизия - предишната е през 1975-а, когато групата Teach-In печели с песента "Ding-a-dong".

 

 

Видео от посрещането на Дънкан на летището в Амстердам:

https://www.youtube.com/watch?v=PQtxSvOPtts

 

Видео от изпълнението на „Arcade” във финала на Евровизия 2019: 

https://www.youtube.com/watch?v=R3D-r4ogr7s

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай