Арни пак е Т-800, Скайуокър за последно на екрана

Продължения доминират сред най-очакваните филми до края на 2019-а

Арни пак е Т-800, Скайуокър за последно на екрана | StandartNews.com

Календарната година вече преполви и повечето мащабни филми за 2019-а отминаха. Супергеройският сезон приключи, няколко поредици се разписаха с традиционните продължения, а игралната версия на „Цар Лъв“ покори световния боксофис. Вече гледаме „Хобс и Шоу“ – първата странична история от света на „Бързи и яростни“, посветена на героите на Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм. Но какво остава да видим до края на годината?
Дългоочакваният „Имало едно време в Холивуд“ е деветият филм на легендарния Куентин Тарантино. Пред камерите са някои от най-големите играчи в бизнеса – Леонардо ди Каприо, Брад Пит, Марго Роби, Дакота Фанинг, Ал Пачино, Кърт Ръсел. Това е

последната роля на покойния Люк Пери

Действието се развива в алтернативен Холивуд през 60-те години на 20 век. Застаряващ тв актьор и неговият дубльор (Лео и Пит) си поставят за задача да се внедрят във филмовата индустрия и да се прочуят. Продукцията дебютира на 21 май на фестивала в Кан, тръгна вече по американските кина и на 16 август у нас. „Код: Ангелът“ е нова част от екшън маратона, който започна с „Код: Олимп“. Джерард Бътлър за пореден път се превъплъщава в агент Майк Бенинг. Сега обаче нещата са различни. Бенинг е обвинен в опит за убийство на президента Алън Тръмбъл, изигран от Морган Фрийман. Преследван от собствената си агенция и ФБР, Бенинг ще трябва да потърси помощ от неочаквани съюзници и да докаже невинността си, преди истинските терористи да са нападнали. Режисьор е Рик Роман Уаог. Филмът тръгва по българските кина на 30 август. Зловещата история на клоуна Пениуайз продължава в „То: Част втора“. Светът, базиран върху романите на легендарния Стивън Кинг, се разширява и историята се развива

27 години след началото

В главната роля на клоуна отново влиза Бил Скарсгард, а възрастните версии на децата от оригинала са изиграни от Джеймс Макавой, Джесика Частейн, Бил Хейдър, Исая Мустафа, Джей Райън, Джеймс Джеймс Рансон и Анди Бийн. Ужасът, който героите са преживели като хлапета, ще ги сполети отново. „То: Част втора“ излиза на 6 септември.
„Жокера“ за първи път ще се опита да разкаже за произхода на най-култовия враг на Батман. Продукцията на Тод Филипс („Последният ергенски запой“, „Роди се звезда“) няма да е свързана с останалите супергеройски филми на Уорнър, а в ролята на Жокера влиза Хоакин Финикс. Годината е 1981-а. Артър Флек е провален комик, който се принуждава да започне живот на престъпник в Готъм. Бавно, но сигурно той губи връзка с реалността и напълно се отдава на лудостта си. Финикс е петият актор, който ще изиграе легендарния образ. „Жокера“ тръгва по кината на 4 октомври. Анджелина Джоли отново е Злодеида в „Господарка на злото 2“. Игралната версия на класическата история за Спящата красавица продължава напред и Ел Фанинг се завръща като любимата принцеса Аврора. Действието ще се развива пет години след първата част. Отношенията между Злодеида и Аврора се нажежават. Нови герои, нови съюзи и нови проблеми се образуват, когато започне битката за опазването на магическия свят и неговите обитатели. Режисьор този път е Йоахим Рьонинг, а в ролята на кралица Ингрид влиза Мишел Пфайфър. „Господарка на злото 2“ излиза на 18 октомври.
В „Терминатор: Мрачна съдба“ Арнолд Шварценегер се завръща в може би най-култовата си роля. Шестият филм в поредицата е директно продължение на вечната класика „Терминатор 2: Денят на страшния съд“ и е първата лента от 1991-а насам, която ще бъде продуцирана от Джеймс Камерън – създателят на френчайза. Освен Арни,

Линда Хамилтън също се завръща

към култовото си превъплъщение на Сара Конър. Историята се развива 27 години след действието на Т2. На прицел този път е Дани Рамос (Наталия Рейес), която е най-новата мишена на Скайнет. Разбира се, от бъдещето е изпратен екзекутор, за да я убие - направеният от течен метал Терминатор (Габриел Луна). Т-800 и Сара ще трябва да се съюзят с Грейс (Макензи Дейвис) – получовек, полукиборг, пристигнал също от вечността, за да предпази Дани от новата заплаха – в опит пак да спасят човечеството. Режисьор е Тим Милър. „Терминатор: Мрачна съдба“ тръгва по българските кина на 1 ноември.
„Ангелите на Чарли“ се вихрят на големия екран 16 години по-късно. Сега обаче историята ще се фокусира върхо ново поколение шпиони. Камерън Диас, Дрю Баримор и Луси Лиу  са заместени от Кристен Стюарт, Наоми Скот и Ела Балинска. Момичетата ще трябва да спасят света от поредната заплаха. Сценаристка, режисьорка и продуцентка е Елизабет Банкс /„Игрите на глада“, „Перфектният ритъм“/. „Ангелите на Чарли“ излиза на 1 ноември.
Продължението на мегахита на Дисни „Замръзналото кралство 2“ идва на 22 ноември.

Оригиналът събра 1, 276 милиарда долара

в световния боксофис и спечели две награди „Оскар“ – за най-добра анимация и за най-добра авторска песен за „Let It Go“. Историята ще се развива три години след действията на първия филм. Елса започва да чува странен глас, който я зове, идвайки от север. Заедно със сестра си и приятелите им тръгват на приключение извън пределите на царството, за да разгадаят мистерията зад магическите сили на Елса и да спасят дома си. Към актьорския състав се присъединяват Евън Рейчъл Уд и Стърлинг Браун.
През 2019-а е и краят на сагата за семейство Скайуокър. „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ на Джей Джей Ейбрамс е третата и последна част от новата трилогия и финалната девета глава от историята на Люк и неговия клан. Съпротивата и Първият ред продължават войната, а вечната битка между джедайте и ситите ще достигне своята кулминация. Това ще бъде финалният филм с Дейзи Ридли – главната героиня на новите ленти. Епизод 9 ще включва и последните заснети кадри на покойната Кери Фишър. Марк Хамил се очаква да се завърне. Били Дий Уилямс също ще вземе участие в сагата за първи път от 1983-а насам. „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ излиза по кината на 20 декември.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай