Четвъртък,

Александрина Пендачанска ще бъде Тоска във Варна

От: Редактори -
A
A
A

Световната оперна прима Александрина Пендачанска ще бъде звездата в операта "Тоска" от Пучини на 18 юли. Спектакълът е част от афиша на Опера в Летния театър 2019, ММФ „Варненско лято“.

 Веднага след поредица от участия като Тоска в Италия, Пендачанска ще представи и във Варна тази бравурна и сравнително нова роля в нейния репертоар.

„Тоска е една от ролите, заради които станах певица – споделя Александрина. – Но не исках да избързвам, трябваше да съм сигурна, че е дошъл моментът, че не рискувам с тази роля. Съвършеното изпълнение на Тоска е това на Мария Калас. Не се е родила певица, която „да я надскочи“. Няма друг модел, ако някой ви каже нещо различно, просто ще излъже. Това е и най-голямата трудност – да пресъздадеш нещо, което хем да не противоречи на този идеал, хем да не бъде имитация. Такъв беше и моят подход. Най-трудната задача беше „да я вградя“ в себе си по такъв начин, че тя да бъде моя“, споделя звездното сопрано.

В ролята на Каварадоси ще аплодираме великолепния тенор Камен Чанев - също един от плеядата световни български оперни гласове. Участват още: Пламен Димитров, Евгений Станимиров, Гео Чобанов, Благовеста Статева и др.

Диригент е  Михаел Балке -  главен гост-диригент на Театъра и Симфоничния оркестър в Санкт Гален, Швейцария.

Спектакълът ще се играе на сцената на Летния театър във Варна от 21 часа.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички