8 шедьовъра на уличното изкуство

8 шедьовъра на уличното изкуство | StandartNews.com

Уличното изкуство не познава граници, а майсторите на спрея са от онези художници, за чиито произведения не се налага да ходим в галерия. Изданието BoredPanda представи 8 от най-впечатляващите стълби, сътворени предимно от анонимни артисти. Преминаването по което и да е от тях не е съпътствано от обичайното неудоволствие и умора: заслужава си човек да ги погледа поне няколко минути. Цветни, нестандартни, разказващи истории и радващи окото: ето кои са най-интересните арт стълби по света.

1. 16-о авеню, Сан Франциско

Истински празник за сетивата, стълбите на 16-о авеню отдавна са туристическа дестинация и любимо място на младежите в един от най-екстравагантните градове на планетата. Зеленината около тях пасва идеално на прекрасната картинка.

2. Валпараисо, Чили

Валпараисо означава буквално "райска долина". Един от най-важните пристанищни градове в Чили, който е и страхотен фестивален град. Изкуството и изявите му са просто неукротими. Ето резултата.

3. Сеул, Южна Корея

Внезапно морско настроение, създадено от чудесната идея да превърнеш стълби в симулация на водна среда.

4. Музеят на изкуството, Филаделфия

Гигантски Салвадор Дали с вечните му мустаци и налудничаво изражение - какъв по-подходящ образ, който да изскочи директно върху стълбите към Музея на изкуството във Филаделфия.

5. Рио де Жанейро

Тези стълби ще са вероятно една от големите атракции на световното тази година. Флагът на Бразилия, примесен с любимите ярки цветове на южноамериканците - истински пир за окото. И краката.

6. Пак 16-о авеню, Сан Франциско

Екостълбище. Надписът отстрани гласи - не пипайте растенията. И наистина - кой би нарушил прекрасната хармония между зеленина и улично изкуство?

7. Отново в Чили

Другият съперник по хубост на по-горните стълбища във Валпараисо. Този път с изрисувани къщи, на които авторът е оставил подписа си - Марио Селедон. Пейзажът е толкова красив, че оспорва автентичните.

8. Морле, Франция

Стълбище във френския град Морле, изобразило момиче със забрадка. Чак не ти се иска да минаваш по него или поне би предпочел да заобиколиш лицето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай