Събота,

234 филмови дейци подкрепят новия закон за киното

От: Агенция Стандарт -
A
A
A

Със специална декларация, внесена днес в Народното събрание, нови 234 режисьори, продуценти, оператори, сценаристи, директори на продукции и актьори подкрепят приемането на новия Закон за филмовата индустрия.

Като част от свободната и независима общност, която създава филми и сериали, кинотворците приветстват новия закон, който осигурява два пъти повече средства за филми и разширява обхвата си с финансови стимули и дофинансиране на сериали като отделни целеви помощи. Подписалите декларацията са убедени, че този законопроект дава огромни възможности на всички, които са заети в тази индустрия.

„Като неразделна част от филмовата индустрия призоваваме гилдията към единение и взаимно уважение, защото за какво изкуство можем да говорим, ако преди всичко не владеем изкуството да общуваме!“, пишат творците в декларацията, адресирана до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и до председателя на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов. В края на миналата седмица други 337 работещи в кинопроизводството също призоваха с писмо до г-н Рашидов новият Закон за киното, който мина на първо четене, да бъде приет от парламента.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички