$1 милион за голата Жаклин Онасис

Бритни Спиърс нападна папарак през 2007-а, но той взе за този кадър 250 000 долара

$1 милион за голата Жаклин Онасис    | StandartNews.com

Дъщерята на Гуинет Полтроу и Крис Мартин е първото звездно бебе, щракнато за пари

Снимка на болния Фреди Меркюри и друсащата се Кейт Мос са сред най-уникалните папарашки удари

Милиони по света следят известните личности под лупа, а умели папараци успяват да ги изловят в необикновени ситуации. Наричани "хищници без капка морал", често търпящи обиди и физически посегателства, нежеланите фотографи се борят за своето място под слънцето. Неслучайно и до ден днешен те са набедени за главните виновници за смъртта на британската принцеса Даяна. Преди това тиражираха кадъра, на който тя е на яхтата с Доди Ал Файед. Понякога обаче дори единствена снимка е достатъчна, за да осигури на папарака охолен живот.

Ето кои са най-скъпите попадения в историята.

Принцесата на Монако Каролина след развода си през 1982 г. с френския банкер Филип Жюно се отдава на страстна връзка с тенис звездата Гилермо Виляс. Първата им обща снимка се появява на кориците на 54 издания, а по-късно двамата се договарят да пуснат кадъра на търг. Платената сума е 1 100 000 долара. Жаклин Онасис в евино облекло е заснета от прочутия фотограф Рон Галел. Точно през 1970 г. той успява, преоблечен като мексиканец, да се добере близо до Жаклин, която почива на щателно охраняван остров, частна собственост на семейството й. Рон заснема Жаклин гола и после продава снимките за 1 200 000 долара. В топ 10 е Фреди Меркюри с рок звездата Гари Глитър през 1990-а. Уникалността на тъй желания кадър се крие в това, че тогава Фреди вече е много болен от СПИН, въпреки че той оповестява официално за болестта си едва ден преди да си отиде от този свят. Почти не излиза от дома си, но точно тогава отиват с Гари на ресторант в Лондон. Снимките, показващи измъчения му вид, се появяват в списание "SIM" срещу 230 000 долара.

На 21 февруари 2007 г. Бритни Спиърс е в Лос Анджелис - пред дома на съпруга й Кевин Федърлайн. Папаракът Дани Бой от агенция X17 се опитва да заснеме поп звездата, която вече видимо има психически проблеми. Бясна, тя грабва първия изправил се на пътя й предмет - в случая чадър, и се хвърля срещу фотографа. Той успява да избяга, но не и преди да заснеме уникалната й физиономия. За снимките взима 250 000 долара, още 40 бона заработва от продажбата на джипа си, който не е имал късмета да се отърве невредим като собственика си.

През октомври 2005 г. британският таблоид "Дейли мирър" публикува снимки на Кейт Мос, която блажено смърка кокаин с приятеля си Пийт Дохърти. В резултат компаниите "Шанел" и "Бърбъри" веднага развалят договорите си с топмодела. Самата Кейт се извинява и преминава курс по лечение на наркозависимостта си. Папаракът получава за фотосите си 300 000 долара. В стремежа за бързина и скандалност "Пентхаус" правят голям гаф - плащат 500 000 на папарак любител за голите снимки на Анна Курникова. Малко по-късно се оказва, че хубавицата на фотосите няма нищо общо с тенисистката, а се казва Джудит Бенетон, дъщеря на италианския моделиер Лучано Бенетон.

"Пентхаус" бе в шок, Джудит и Курникова - доволни от грешката, а най-щастлив бе папаракът Франк, който си задържа платената сума.

Един от най-скандално известните папараци - Стив Сандс, който заема заслужено място в списъка на 50-те най-отвратителни фотографи в Ню Йорк, успява да заснеме дъщеричката на Гуинет Полтроу и рок музиканта Крис Мартин през 2004-а. Това е първата фотография на "звездно бебе" и логично Стив я продава за милион долара. След тази случка звездите вече предпочитат сами да продават правата за първата снимка на новородените си деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай