Карадайъ с първи думи след изборите. Ще има ли правителство?

Движението проверява изборни сигнали

Карадайъ с първи думи след изборите. Ще има ли правителство? | StandartNews.com

ДПС ще положи всички усилия да има редовен кабинет. С разум, отговорност и диалог да решим проблемите на хората. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг на партията след края на изборния ден. Движението бе единствената политическа сила, която официално коментира на пресконференция резултатите от вота за 49-ото НС.

Благодаря на всички български граждани, които участваха на тези избори. Естествено, най-вече благодаря на онези стотици хиляди български граждани, които гласуваха да ДПС, заяви Мустафа Карадайъ. Той специално благодари на структурите на ДПС за добре свършената работа.

Карадайъ заяви, че ДПС ще изчака окончателните резултати, за да направи своя анализ и да даде политическите си оценки.

Но бихме искали да кажем, че в тази ситуация, в която се намира държавата, на българските политици ни са ни нужни разум, отговорност и диалог, категоричен бе Карадайъ.

Може би мотото на нашата кампания е в основата на това всички политически сили да бъдат въздържани в политическите си коментари, докато не излязат окончателните резултати. Защото след изборните резултати е необходим диалог и в него трябва да намерим онази формула, с която дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците, на Народното събрание и на бъдещия кабинет, за да можат да се решават проблемите на хората, подчерта лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ заяви, че още в кампанията за 48-ото НС, както и сега, в кампанията за 49-ото НС, ДПС призоваваше всички партии да имат такова поведение, че след изборите да има възможност за диалог, да не чертаят разделителни линии. От нас не очаквайте разделителни линии. Ние сме за диалог, подчерта Карадайъ.

На въпроса как би коментирал изборните резултати, ако ДПС се окаже четвърта сила, лидерът на Движнието заяви: "Демокрация! На едни от изборите дори бяхме пети. Не е проблем за ДПС. Въпросът не е в класацията, нито в етикета, а в съдържанието. Ние сме ДПС!".

Попитан очаква ли парламентарни избори наесен, Мустафа Карадайъ няколко пъти повтори: Наесен ще има местни избори!

По повод сигналите на изборите, лидерът на ДПС заяви: "Ние също получавахме сигнали. За съжаление повечето сигнали са след изборния ден и по време на гласуването в изборния ден.

Получихме доста сигнали. Ние поемаме ангажимент всички сигнали, които са достигани до нас, всеки един от тях, да бъде проверен. Всеки нарушител трябва да си понесе отговорността с цялата строгост на закона.".

Първо ще проверим сигналите, след това ще ги огласим, каза Карадайъ. И уточни, че сигналите са и от избиратели, и от структури, и през медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай