Възраждане: Нашата цел е хората да живеят по-добре

Основните акценти, свързани с развитието на Добрич и региона са подпомагането на туризма и местните предприемачи

Възраждане: Нашата цел е хората да живеят по-добре | StandartNews.com

Основните акценти, свързани с развитието на Добрич и региона са подпомагането на туризма и местните предприемачи, казва  Константина Петрова
 

 

"Възраждане" се доверява за пореден път на Константина Петрова за водач на 8-ми многомандатен избирателен район Добрич, заради активната є дейност в предходния Парламент, по отношение на защитата на интересите на гражданите на града и региона. 

Тя придобива бакалавърска степен, специалност "Икономика на строителството" в Икономически университет Варна и магистърска степен, специалност "Регионален бизнес и мениджмънт" в Университет за национално и световно стопанство. 

Част е от 48, 49 и 50 Народно събрание и член в комисиите по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и туризъм и образование и Комисия по околната среда и водите. 

Константина Петрова участва активно в редица законодателни инициативи, свързани със запазването на черноморската акватория и крайбрежие и отявлен защитник на Мораториума върху промяната на предназначението на земеделската земя, която е държавна и общинска собственост за изграждането на фотоволтаични паркове. 

Основните акценти и виждания, свързани с развитието на региона са подпомагането и развиването на туризма, с цел привличане на свежи инвестиции и подпомагане на местните предприемачи, както и подобряването на социално-икономическата среда в региона, което би се превърнало в стимул за младите хора да се развиват и отглеждат децата си в Добрич и съседните общини. 

Друг сериозен проблем е демографската криза - областта се обезлюдява с почти същите темпове като Северозападна България, а младите емигрират по икономически причини към по-големите градове и чужбина. Решаването на демографския проблем е всеобщ за цялата страна и решаването му е заложено в  платформата на "Възраждане", още със създаването на политическата организация. 

За целта е необходимо подобряване и обезпечаване на основните социални и икономически нужди, превръщането на региона в притегателен културен и икономически център, значително подобряване на пътната мрежа и общата обществена инфраструктура, което е належащо да се случи в крайморски общини. 

"Щастлива съм, че в предизборната надпревара до мен застават хора, които са честни, почтени и притежават нужната квалификация и качества, за да променим живота на своите съграждани към по-добро. Знам, че с такъв екип, отдаден на каузата България нищо не може да ни спре и нищо не може да ни пречупи", коментира водачът на листата Константина Петрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай