Никола Димитров от "Възраждане": Министерството на транспорта изоставя железопътния сектор

Предава интересите на българските граждани, казва кандидат-депутатът

Никола Димитров от "Възраждане": Министерството на транспорта изоставя железопътния сектор | StandartNews.com

Кандидатът за народен представител от „Възраждане“ Никола Димитров остро осъди новите реформи в разписанието на БДЖ, които оставят хиляди българи без достъп до железопътен транспорт. Според него причината за този скандален провал е „пълната безотговорност и некомпетентност“ на Министерството на транспорта, което се превръща в инструмент за прокарване на частни интереси за сметка на българските граждани.

Димитров коментира, че Министерството на транспорта за пореден път демонстрира пренебрежение към нуждите на обществото, като изоставя железопътния сектор и го превръща в поредната жертва на приватизационни амбиции. „Министерството съзнателно манипулира ситуацията, твърдейки, че причината за драстичните съкращения е липсата на субсидии – извинение, което просто не издържа“, каза кандидатът за народен представител.

„През последните седмици виждаме как БДЖ напълно игнорира нуждите на хората, защото няма интерес да обслужва обществото. Този недостиг на субсидия е директен резултат от късогледото управление и стремежа да се угоди на частните играчи, а не на обществения интерес“, допълни той.

Никола Димитров подчерта, че проблемите на БДЖ не са случайни, а следствие на дългогодишно умишлено влошаване на публичния сектор. „Министерството на транспорта не само не си върши работата, но съзнателно саботира обществения интерес, за да отвори врати на частни компании. Това е държавна измяна в полза на частни интереси“, заяви Димитров.

 „Възраждане“ няма да позволи железопътният транспорт да стане поредният провал, предизвикан от престъпно небрежното управление на Министерството на транспорта,“ категоричен бе Димитров. Той заяви, че политическата организация има ясен план за възстановяване на БДЖ като печеливш сектор, който да служи на българските граждани и да подкрепя регионалното развитие, а не частните интереси.

„Ако искаме да спасим железопътния сектор и да го направим двигател на растежа в България, трябва да сложим край на този корупционен модел. На 27 октомври българските граждани сами могат да изберат кой работи за техните интереси“.

Възраждане е с номер 12 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Евродепутатът от "Възраждане" Станислав Стоянов ще оглави най-новата европейска политическа партия "Европа на суверенните нации"

Евродепутатът от "Възраждане" Станислав Стоянов ще оглави най-новата европейска политическа партия "Европа на суверенните нации"

Амбицията ни е да станем първи политически сили в нашите държави, каза Рене Ауст - председател на най-новата група в Европейския парламент

Коментирай