Министър Карадимов успокои за изборите

Диалогът с Централната избирателна комисия е много добър, обясни той

Министър Карадимов успокои за изборите | StandartNews.com

Източник: bTV

Държавната администрация е до такава степен тренирана да прави избори, че машината е невероятно смазана, всичко е в срок. Това каза министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в предаването "Защо, господин министър" по Би Ти Ви. Карадимов е координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Той припомни, че правителството не организира изборите, а материално-техническото осигуряване. Изборите се организират от ЦИК, уточни той.

Според него както във всяко нещо, има проблеми. Създал съм авариен канал, при който цялата комуникацията между областните управители и ЦИК е дублирана в каналите на Министерския съвет, каза още министър Карадимов. Но от гледна точка на материално-техническото осигуряване - няма проблем, уточни министърът.

По думите му трябва да е ясно докъде се простират правомощията на МС и къде почват тези на ЦИК. Диалогът с Централната избирателна комисия е много добър, обясни Карадимов. Според него купеният и корпоративният вот на фона на ниската избирателна активност могат да изкривят резултата. При висока активност изчезват. 

Няколко пъти бе сменена философията на гласуване с машинния вот. При първия диалог с ЦИК беше по повод на мерки, които трябва да повишат доверието в машинното гласуване, каза още той

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай