Маргарита Махаева от "Възраждане": Необходими са кардинални промени в сектор здравеопазване

Основен приоритет за Маргарита Махаева в 51 Народно събрание ще бъде предлагането на решения за справяне с кризата в сектора

Маргарита Махаева от "Възраждане": Необходими са кардинални промени в сектор здравеопазване | StandartNews.com

Маргарита Махаева е кандидат за народен представител в 25 Многомандатен избирателен район - София.  

Тя е народен представител в 49 и 50 Народно събрание. Член на Комисията по конституционни и правни въпроси и на Комисията по здравеопазване. В дейността си в Народното събрание отстоява правата на медицинските специалисти и пациентите, както и на децата, жертви на злоупотреби в социалната сфера, от страна на неправителствения сектор. Изявен противник на пропагандата  на нетрадиционна сексуална ориентация сред малолетни и непълнолетни.

Основен приоритет за Маргарита Махаева в 51 Народно събрание ще бъде предлагането на решения за справяне с кризата в сектор здравеопазване. Според нея един от основните проблеми, залегнал в здравеопазването е третирането на хората като „клиенти“ от болниците. Липсата на достатъчно квалифициран персонал и необходимата апаратура в повечето населени места са другите основни проблеми в сектора. „Ние, като национално отговорна партия, трябва да представим конкретни мерки, за да се справим с тази криза. И точно това смятаме да направим, защото България няма повече време за губене!“ споделя Маргарита Махаева.

Маргарита Иванова Махаева е родена в гр. Силистра през 1977 г. Първото си висше образование получава през 1999 г. в Медицински колеж към МУ, профил медицинска сестра. Работи в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" в продължение на 18 години. Там тя успява да види от първо лице проблемите в сектор здравеопазване и вихрещата се корупция в него. Междувременно през 2015 г. завършва и второто си висше образование, специалност "Право", професионална квалификация "юрист", образователно-квалификационна степен "магистър". Към настоящия момент е адвокат в Софийска адвокатска колегия и специализира в областта на наказателното и медицинското право.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай