Малката Швейцария на Родопите със 100% подкрепа за ДПС-Ново начало

Препълнена зала в читалището на село Бабяк посрещна кандидатите за депутати

Малката Швейцария на Родопите със 100% подкрепа за ДПС-Ново начало | StandartNews.com

Малката Швейцария на Родопите, както наричат село Бабяк, даде 100% подкрепа за кандидат-депутатите на ДПС-Ново начало.

Препълнена зала в читалището на село Бабяк с ентусиазирани и верни членове и симпатизанти на ДПС посрещна кандидат-депутати снощи на предизборна среща. 

Населеното място, където е роден кметът на община Белица - Радослав Ревански, е винаги рекордьор по подкрепа за партията, която знае как да се грижи за хората, да решава техните проблеми и да помага за инвестициите и обновяването на градовете и селата, в които живеят. 

На срещата с местното население дойдоха областният председател на ДПС Ведат Хюсеин, кандидатите за народни представители за 51-ото Народно събрание - Фатима Йълдъз и Фатиме Юрукова, кметът на община Белица Радослав Ревански, кметът на Бабяк - Шемедин Бъсков.

„Радвам се да видя толкова много хора, които знаят кои политици са най-близо до тях и са готови с цената на всичко да подобрят начина им на живот, това са политиците от ДПС и кандидат-депутатите от Коалиция ДПС–Ново начало. За всички нас е чест и привилегия, че нашият лидер г-н Делян Пеевски за пореден път е начело на листата в Пиринския край. Това е гаранция за мобилизация сред нашите избиратели и за нов силен резултат в региона. Защото няколко години вече лидерът ни помага за решаването на проблемите в нашия край. Той ни носи допълнителна енергия на всички нас“, заяви кметът Радослав Ревански.

Той бе категоричен, че на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври целта е коалицията да получи доверието на над 20 000 души в Първи МИР - Благоевград.

На второ място в листата е настоящата депутатка Фатима Йълдъз, а на трето е кметът на сатовчанското село Вълкосел - Меджетил Мименов. Четвърти е Ахмед Ходжов, на пето място е Айлин Хадживезула. 

Първата десетка се допълва от Джемал Робов, който е шести, Елиф Даргут е седми, Исмет Узунов е осми, девети е Мехмед Максудов, а десета е Ислиханка Терзиева.

В листата има млади и подготвени кадри от региона, които искат да оставят диря в политиката, но преди всичко са водени от желанието да са полезни на хората, да са част от решенията на техните проблеми.

От Коалиция ДПС-Ново начало вярват, че ще постигнат рекорден резултат на предсрочните парламентарни избори не само в Първи МИР - Благоевград, а и в страната. Защото водят позитивна кампания с ясни послания към хората и с една цел - да се преодолеят натрупаните проблеми и взетите решения да са в полза на гражданите.

Ето и останалите кандидати за народни представители в пълната листа:

    Росица Медарова
    Яхя Сантур
    Димитър Андонов
    Айше Мазгалджиева
    Крум Крумов
    Бейхан Арун
    Любка Митева
    Фатиме Юрукова
    Андрей Славов
    Борислав Борисов
    Методи Стоименов
    Симеон Ангелов

Сравнението „Малката Швейцария на Родопите“ напълно приляга на село Бабяк в община Белица, заради красивата природа, сред която се намира и добрите условия за живот. Затова местните хора не желаят да напускат населеното място. Напротив, искат там да си живеят и там да отглеждат децата си.

„Това е единственото село в България, от което не се изселва нито един човек. Селото ни е много хубаво, направи се инфраструктурата, благодарение на общинския кмет Радослав Ревански. Къде го има това – да живееш между Пирин, Рила и Родопите? Хората избират спокойствието и ни е на късмет, че сме родени в това китно селце. Просто, няма как да го опиша“, сподели кметът Шемедин Бъсков. 

Но, само с хубава природа, не се живее. Хората в селото са работливи. Живеят задружно, помагат си един на друг. Преди две години е открит цех за шивачки, в който работят около 15 местни жени. Има и такива, които работят сезонна работа в чужбина, но през есента се завръщат. Кметът има амбиция да развива селски туризъм. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай