Костадинов отсече: Няма да подкрепим друг кабинет, освен нашия

Според него избирателите са апатични

Костадинов отсече: Няма да подкрепим друг кабинет, освен нашия | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Съставянето на трипартийно правителство е под въпрос, ако всяка формация спази обещанията си. Няма да подкрепим друг кабинет, освен нашия. Шансовете ни да бъдем втори са големи, когато излязат първите официални резултати, ще се убедим, че е така. Това коментира лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов след края на изборния ден.

Първите резултати от exit poll, направени и финансирани по поръчка на NOVA, сочат, че „Възраждане” влиза в оспорвана битка за второто място с ПП-ДБ и ДПС, докато ГЕРБ-СДС печели предсрочния парламентарен вот, както и евроизборите. Според проучванията на „Тренд” и „Галъп” партията на Костадинов е четвърта. Първите посочват, че партията печели 14,2%, а вторите - 14,7%.

По думите на Костадинов всеки един олигарх може да вкара собствена партия, за да търгува с властта. "Вижда се много бързо кой какво представлява. Това не бива да ни успокоява, защото колкото бързо изхвърляме боклука, толкова по-бързо се трупа още. Да се гласува за безкрайно компрометирали се лъжци, не помага на страната. Не бива да казваме, че са ни омръзнали изборите, ащото това значи, че ни е омръзнала свободата. Целта ни е да върнем доверието в изборната система в момент на делегитимация на страната", коментира той пред телевизията.

Според него избирателите са апатични, но България е домът им, затова „Възраждане” ще се бори за нея, въпреки битката срещу клеветите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай