Изненадата "Величие". На крачка от парламента

Според "Тренд" и "Галъп" партията минава 3 процента

Изненадата "Величие". На крачка от парламента | StandartNews.com

Партия "Величие" е изненадата на изборите. С пълно отсъствие от телевизионните екрани партията е напът да влезе в парламента. Според данните на "Тренд" партия "Величие" печели - 3,2% от парламентарния вот и 3,0% от евровота.  Според данните на "Галъп" партия "Величие" печели - 3,4% от парламентарния вот и 3,4 на сто от евровота. 

"Величие" и "Възраждане" обраха целия русофилски вот, коментира в студиото на бТВ пиар експертът Диана Дамянова.

Кои са "Величие"? Ръководителят на партията е  полк. Николай Марков. Той е роден на 26 април 1970 г.  Завършва военния университет във Велико Търново, а след това и специалност „Право“.  Марков бе водач на листата за парламентарните и европейските избори.

Започва работа в Националната служба за охрана през 1993 г. Марков е заемал различни длъжности, свързани с противодействие на заплахи от тероризъм. Започва кариерата си като разузнавач и достига до главен инспектор. Придобива военно звание подполковник от Въоръжените сили. Ръководи и участва в различни звена за превенция на въоръжени посегателства срещу значими вътрешно-политически и международни лидери. Има професионален опит в противодействието на организираната престъпност.

Марков е уволнен от системата през 2007 г. след скандал с президента по това време Георги Първанов. 

Той е автор на няколко специализирани научни доклада в областта на управлението на системата за защита на националната сигурност и устойчивото управление на кризи. Прави научни изследвания в областта на латентните кризи в системата на сигурността и влиянието им върху политическата и гражданска сигурност. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай