Ивелин Първанов: Ние сме ангажирани с изграждането на едно по-добро бъдеще за област Ловеч, региона и неговите жители

Преодоляването на демографската криза в страната изисква усилията на националните и местните органи на управление, за да бъде осигурено устойчивото развитие и  бъдеще на регионите

Ивелин Първанов: Ние сме ангажирани с изграждането на едно по-добро бъдеще за област Ловеч, региона и неговите жители | StandartNews.com

Ивелин Първанов, водач на „Възраждане“ за област Ловеч счита, че преодоляването на демографската криза в страната изисква усилията на националните и местните органи на управление, за да бъде осигурено устойчивото развитие и  бъдеще на регионите. 

Негативните демографски тенденции имат отражение във всички сектори, които изпитват редица затруднения, поради значителен спад в броя на населението, застаряване и миграция на младите хора към по-големите градове и чужбина. Поради това демографската политика на „Възраждане“ съдържа и конкретни мерки, чрез които е възможно да се постигне стабилност и да се обърнат негативните демографски тенденции в областта и  в страната. Първанов посочва, че област Ловеч изпитва демографски проблеми, които влияят негативно върху цялостното му развитие. 

За да бъде осигурено устойчивото развитие и икономическия просперитет на областта, според Ивелин Първанов са необходими мерки за преодоляване на проблема, като част от обща демографска стратегия и политика. Изграждането на инфраструктура в малките населени места - пътища, здравни служби, училища, ще насърчи малкия  и среден бизнес също да инвестира в тях и да отвори нови работни места - споделя той. 

Той счита, че държавата може да отпусне безлихвени кредити за млади специалисти работещи в малки населени места, или да увеличи гратисния период за погасяването им.

Според него привличането и задържането на младите хора, както и  подкрепата на семействата са от съществено значение за преодоляване на демографския спад в областта. Той посочва и нуждата от разработване на регионални програми за обучение, стажове и трудова заетост, които да мотивират младите хора да останат и да се развиват в Ловеч.

Осигуряването на нови възможности за заетост в региона, според него би било възможно чрез повишаване на инвестициите в малкия и средния бизнес  и развитието на селското стопанство. Подобряването инфраструктурата ще улесни и достъпът на местния бизнес до вътрешни и международни пазари, както и ще стимулира икономиката в селските райони, които страдат от редица проблеми поради тенденциите на обезлюдяване – споделя още той. 

Ивелин Първанов е водач на листата на „Възраждане“ за област Ловеч. Политическата му кариера започва с избирането му за народен представител от област Плевен в 48 и 49 Народно събрание, а в 50 Народно събрание е избран с подкрепата на избирателите от област Ловеч. Неговият опит и активност в парламента се фокусират върху националната сигурност, международните отношения и културното развитие на България.

Той е ангажиран с каузи, свързани с укрепването на националния суверенитет и справедливото представителство на регионите, които представлява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай