Ивелин Михайлов: Държавната машина е срещу мен! Заплашваха семейството ми! Няма да се дам на мафията

Кандидатът за народен представител посочи двете причини, мобилизирали задкулисието срещу него

Ивелин Михайлов: Държавната машина е срещу мен! Заплашваха семейството ми! Няма да се дам на мафията | StandartNews.com

Днес във Варна се провеждат частични местни избори в районите „Одесос“ и „Приморски“. Важно е всеки да знае това, тъй като има много хора, които може да са забравили или изобщо да не знаят за изборите. Гласуването обаче е изключително важно, защото след 12 години под ръководството на ГЕРБ и 1 година под ръководството на ПП-ДБ Варна се превърна в развалина и сметище. Това заяви във видеообръщение кандидатът за народен представител от политическа партия „Величие“ Ивелин Михайлов.

Той припомни, че ГЕРБ иска да постави ветрогенератори по Черноморието и по този начин да унищожи Варна като туристически град, като призова жителите на общината да излязат и да гласуват: „Морската ни столица заслужава по-добро управление, така че призоваваме всички жители на града да излязат и да упражнят правото си на глас, за да сложат веднъж завинаги край на управлението както на ГЕРБ, така и на ПП-ДБ! Има алтернатива и тя заслужава вашата подкрепа. Излезте и гласувайте!“.

Няколко часа по-късно в предаването „Извън шаблона“ с водещ Пело Кръстев по национална телевизия СКАТ кандидатът за народен представител потвърди своите думи за управлението на ГЕРБ и ПП-ДБ и посочи, че държавната машина е мобилизирана срещу неудобните на властта и че семейството му е получавало заплахи.

„Погледнах отново Конституцията на България. В нея пише, че властта в България произлиза от народа и е за народа. Вие виждате ли в нещата, за които спорят в момента политиците през последните години, нещо, което да е за народа, и ако виждате, кое е то?“, попита Михайлов и добави: „Българският народ изчезва. Това е факт. Ако един човек реши да инвестира в нещо, той е мачкан, защото няма среда. Какво може да прави един млад човек, освен да стане мутра, далавераджия, влогър? От влогърството изкарват ли се пари за хората и народа? Не! Аз съм един от най-старите влогъри на икономически теми, но съм го направил с благотворителна цел.“

По негови думи има две причини, които са мобилизирали държавната машина срещу дейността в община Ветрино. Първата е ожесточената съпротива на гражданското общество в община Ветрино срещу изграждането на паркове с ветрогенератори върху плодородните земи в общините Ветрино, Вълчи дол и Провадия. Втората причина е, че Михайлов е получил заплахи за семейството си, които е споделил публично. Така е поставено началото на кампанията срещу гражданското общество в община Ветрино от страна на олигархията, която не може да изпълни своите намерения в ущърб на местните жители.

„Всичко това може да се промени с правилната организация. Държавата е една организация, която уби синдикатите и всички браншови организации, които можеха по някакъв начин да се противопоставят, затова всеки един човек, който тръгва нагоре, бива осмиван. Ние трябва да направим достатъчен брой организации, които да осъществяват контрол върху държавната дейност и медиите“, посочи Михайлов.

„В момента стават чудовищно много престъпления, които полицията не отчита. По-зле сме от 90-те години. Нямате си и идея какво е в малките населени места. Там съпротивата е спряла, хората са смазани и ние сме единствените, които се съпротивляват в един район. И понеже престъпниците ги е страх да дойдат при нас, излиза, че ние имаме частна армия“, добави кандидатът за народен представител.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай