ДПС-Ново начало помогна за ремонта на джамията в село Черноок

Благодарение на Йордан Цонев в Славейково от шест години попове и мюфтии получават заплати

ДПС-Ново начало помогна за ремонта на джамията в село Черноок | StandartNews.com

Печелившият екип на ДПС-Ново начало с водача на варненската листа Йордан Цонев, областния председател Ерджан Ебатин, общинския председател на Провадия Мехтил Ибрям и кандидати за депутати направиха рейд в три села в провадийско и в община Суворово. В село Черноок направо на момента осигуриха сума в хиляди левове, необходими за извършване на належащ цялостен ремонт на покрива на джамията.

Водачът на листата и зам.-председател на Народното събрание Йордан Цонев увери хората, че ДПС-Ново начало действат бързо и успешно, и показват резултати, което се харесва на новото поколение млади хора, като улавят импулса им.

Цонев се обърна към присъстващите, че кметицата и депутатите трябва да служат на тях, а не да вярват в кумири.

Хората споделиха двата основни проблема, които остават, след като лично председателят на партията Делян Пеевски разпореди веднага да се осигурят колкото са необходими средства за основния ремонт на покрива на единствената джамия в региона, в която утеха намират хора не само от село Черноок, но и от Блъсково, Снежина, Славейково, Градинарово и Храброво.

Гробищният парк също ще бъде почистен веднага.

Улиците в селото са много разбити и жителите споделиха, че ремонт не им е правен от комунистическо време.

Областният председател и втори в листата на ДПС-Ново начало за Варна Ерджан Ебатин обясни, че в община Провадия нямат изготвени проекти за селските улици. Ако имаха и за тях щяха да уредят финансиране веднага и даде пример с община Аврен. Там кметът е имал готов проект за 2 млн. лв. за улици в село Дъбравино и ръководството на ДПС-Ново начало веднага помогнали проектът да бъде финансиран от държавния бюджет. Ебатин подкани кметицата, която не присъстваше на събранието да осигури проекти на улиците и те веднага ще бъдат финансирани и асфалтирани за удобство за всички жители и гости на село Черноок.

В Славейково Ерджан Ебатин посочи, че благодарение на Йордан Цонев от шест години поповете и мюфтиите получават заплати.

А от няколко години са осигурили около 15 млн. лв. държавни пари за строеж на нови джамии.

И в Снежина екипът на ДПС-Ново начало обсъди с хората ситуацията и проблемите на селото.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай