Борисов зове за редовен кабинет. Видя как ще имаме пълноправен Шенген

Само по времето на Борисов ни даваха пари да пазим границата и идваха да се учат от нас

Борисов зове за редовен кабинет. Видя как ще имаме пълноправен Шенген | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи призив към избирателите да подкрепят коалицията им със СДС, за да върнат на власт хората, които вече са се справяли с предизвикателства, като това с миграцията, пречещо и на пълноправното членство на България в Шенген.

"Урсула Фон Дер Лайен застъпи днес това, което правехме - изнесени центрове за мигранти извън територията на ЕС. Неслучайно дойде в Пловдив, заедно с Манфред Вебер на събитие на ГЕРБ. Бяхме пример как се спазва законът и да не се допускат нелегални мигранти. Може да направим това пак", каза Борисов в Перник.

"Европа затваря границите си. Имаме все повече надежда, че политиката на безконтролно влизане на всякакви отвсякъде ще спре. Тия, дето бягат от война трябва да се приемат, за икономическите мигранти има ред. Ние спазвахме това. По няколко хиляди афганистанци връщахме, но и спазвахме закона", припомни бившият премиер.

"Ако не направим правителство сега, голям е рискът да почнат държавите, в които спечелиха с дясноцентристки и крайни правителства, да настояват да връщат мигрантите откъдето са дошли. Кризата в България ще е чудовищна", предупреди Борисов.

"Казвайте - само една партия се е справила, само по времето на Борисов ни даваха пари да пазим границата и идваха да се учат от нас. Сега правят каквото правихме преди 4 г. Тогава ГЕРБ вкарахме България в чакалнята на еврозоната, другите ни попречиха Шенген да се случи", разкри Борисов.

Той съжали, че заради нестабилността няма инвеститори, които да дойдат, а големите инвеститори биха моли да вложат милиарди в България. "А и виждат, че милиарди по програмата за възстановяване стоят, не усвояваме еврофондове. 0% за магистрали от европари, а вървят и натовски коридори - златна мина да си поправим изостаналата инфраструктура. Ние сме геостратегически изключително добър партньор на НАТО и Вашингтон с всичко, което направихме за Украйна. Трябват ни умни и редовно избрани министри, които да ни дадат това в ръцете", каза той.

Георг Георгиев смята, че гарант за просперитет на държавата е ГЕРБ, а Бойко Борисов е най-силният мотор на реалната промяна, този който 12 години е направил България да е сигурно и стабилно място за инвестиции, без нелегална миграция. Единствената политическа сила, способна да е мандатоносител и да сформира правителство е ГЕРБ, каза водачът на листата в Перник.

Проф. Костадин Ангелов, който е първи за ГЕРБ във Велико Търново, прогнозира, че ще спечелят изборите безапелационно. Ще се радваме и на скромните успехи на нашите опоненти, вметна все пак той. Моделът ГЕРБ според него е модел на изграждане, на строителство, на стабилност и предвидимост, на "всичко, от което имаме нужда, за да сме остров на стабилност в този несигурен свят". Образованието продължава да е основен приоритет за ГЕРБ.

Моделът ГЕРБ - винаги с мисъл за хората, дори когато не управляваме, заяви Ангелов. След това изброи всичко в сферата на здравеопазването, постигнато с усилията на ГЕРБ.

"Всички кризи, през които минахме - гръцката, ковид, мигрантската - ГЕРБ ги реши. Благодарение на нашия лидер Бойко Борисов. Не се колебайте, разкажете за всичко, което сме направили за хората и ще продължим да правим", призова проф. Костадин Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай