Борисов за опонентите: Коварни са, заложиха мини в бюджета

Планът им е да спечелим, да ни принудят да правим правителство с ДПС и те да стоят отстрани и да критикуват

Борисов за опонентите: Коварни са, заложиха мини в бюджета | StandartNews.com

Бог ми е свидетел, направихме всичко за да има правителство. Съзрях коварството им, че искат да са опозиция. Те няма да управляват с нас. Затова поставят условия от медиите. Малкият поставя условия на големия. Това заяви в Самоков лидерът на ГЕРБ на Бойко Борисов, който беше посрещнат от 2500 души на крака в местната зала.

Борисов заяви, че пожеланията да става пак премиер са „прокоба“ и има заложени мини с бюджета.

„Затова и не правят кампания. Планът им е да спечелим, да ни принудят да правим правителство с ДПС и те да стоят отстрани и да критикуват. Тази година кметовете ще разкопаят заради обещаните проекти и догодина ще чакат 4 млрд., за да ремонтират. Джебчиите ще ви вземат 100-200-300 лв., тези обраха милиарди“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Министър Тагарев бил знамето на промяната, а него го няма. Продадоха си централата да ходят сега по другите централи и знамето си не го сложиха там. Има го Бойко Рашков, няма го Тагарев. Те искат да са опозиция и те няма да управляват с нас. Денков, вие сте 20 човека в Брюксел, ние сме 2000 тук, на кого поставяш условия, каза още Борисов.

Много ми се иска българите да разберат как тези хора се облагодетелстваха както не може да си представите през тези три години. Плашиха страшно и с част от добре напазарувани медии това се нагнетяваше и милиардите изтекоха към Швейцария, каза още пред препълнената зала.

Народът знае, че промяната е статуквото, а развитието е в ГЕРБ. Обещавам да потърся кмета на район "Подуяне", чиято майка е регионален министър, и да я помоля да си асфалтират дупките до Самоков, каза още Борисов. И припомни как е говорил с всички европейски лидери. Попита къде са "Струма", "Хемус",  пътищата към Велико Търново и Русе. Празен такт на държавата, излъгаха пенсионерите, че се вдигат пенсиите, вдигаха се със заемите, които вземаха и нашите деца и внуци трябва да платят тези огромни заеми, каза още Борисов. И обясни, че трябва да се мисли как да се свали дефицитът.

Искам да се обърна към колегите от ПП, защото те, за съжаление, смачкаха "Да, България", като гледате листите им, а им взеха и правото на глас, те ги узурпираха, каза още Борисов. Припомни, че по времето на ГЕРБ е имало нулева миграция. За първи път по време на пандемията, благодарение на нашата смелост и характер не затворихме нито една църква, манастир и джамия и бяхме единствени заради вярата в Господа, каза още той. И беше категоричен, че в Брюксел са разбрали силата на ГЕРБ.

Кой каквото прави на себе си го прави. За тези 3 г. те направиха всичко, което им се върна сега. Дано този път нашите евроатлантически партньори проумеят какво направи ГЕРБ - даде на тридесет и няколко депутати цялата власт, даде им всички министерства без външно и те тръгнаха да сменят регулаторите със своите партийни кадри.

ГЕРБ е партия с традиции и за мен е гордост през последните три години, сега станахме партия - имаме структури и ни е лесно сега да съберем 2000 души в залата. С целия си опит мога да гарантирам, че проблемите ще се пренесат и в ЕС, каза още той.

И постовете и там могат да има значение и от един депутат. Не си играйте много с преференции да не объркате, че са много сложни процесите. Искам хубаво да обучите хората и за работа с машините и за работа с бюлетините. Днес е празник "Левски" играе и да си пожелаем и "Левски", и ЦСКА да се върнат там където им е мястото, както направи "Лудогорец", каза Борисов.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай