Борисов отсече! Кой ще е премиерът

Лидерът на ГЕРБ припомни "изпарилите" се милиони от бюджета по време на управлението на Денков-Василев

Борисов отсече! Кой ще е премиерът | StandartNews.com

Ако ГЕРБ има добър резултат, аз ще съм кандидат-премиерът. Това заяви Бойко Борисов във Велико Търново, където участва в кръгла маса “Гори, ландшафти, икономика”.

Парламентът е математика, ако не направим правителство, нещата ще продължат да се влошават, посочи бившият премиер.

Борисов припомни "изпарилите" се милиони от бюджета по време на управлението на Денков-Василев.

"И те вече усещат, че може би ще направим правителство и всеки започва да се ангажира със старото обещано от колегите в сглобката. А 18 милиона - дупка. Ние трябва да ви гледаме вас като златни кокошчици и да ви взимаме данъка. Да, вие ставате по-богати, живеете по-добре, но това е движещият механизъм в развития капиталистически свят. Айти секторът, металургията, минната промишленост - с всички се срещам. От една страна ставам оптимист - един нямаше да каже - бяхме по-зле през последните 4 години", заяви той.

Виждам как сектор по сектор... е една меланхолия и въпрос на доизживеем, продължи Борисов.

В изложението си той си припомни среща със собственика на ИКЕА.

От всяко нещо в държавната хазна трябва да тече данък, приход, за да не взимаме заеми за пенсии и заплати, каза още Борисов.

Трябва да ви гледаме като златни кокошчици - да работите и да ви взимаме данъка, обърна се към представителите на бизнеса лидерът на ГЕРБ.

Като политик знам, че е страхотна грешка да казваш на някой, че е богат, на българите, че са богати, сподели впечатления бившият премиер.

И добави: "Имаме страхотна поговорка: "Много хубаво не е на хубаво". Като стане нещо хубаво и се зарадваш. А то не трябва да се радваш, ще ти завидят най-вероятно."

"Днеска се борим за гласове. Обещаното ще го изпълним - и аз, и партията, и партиите. Иначе пак ще се срещнем. Тогава може и половината от партиите да ти няма. Апелът към вас ми е - с всичките ни кусури знаете какво можем. Ще споря сега по Дарик радио, че трябва да намерим някого, който не зная кой ще е, така да ни представлява политиките, че всичко да е цветя и рози. За мен беше чест и удоволствие. Обещавам след изборите - и победили, и паднали, пак да си говорим", каза в заключение Бойко Борисов, обръщайки се към представителите на бизнеса.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Ивелин Михайлов: Нашият приоритет е България да стане най-доброто място за живеене и развитие

Ивелин Михайлов: Нашият приоритет е България да стане най-доброто място за живеене и развитие

Той беше категоричен, че при никакви условия не би помогнал на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ да излъчат представител във Висшия съдеб...

Коментирай