Борисов обеща да излее бетона на новите реактори на АЕЦ Козлодуй

Той припомни, че строител на централата е гигантска фирма като "Хюндай" - най-доброто, което има

Борисов обеща да излее бетона на новите реактори на АЕЦ Козлодуй | StandartNews.com

Много вероятно е и дори гарантирам за АЕЦ "Козлодуй", че в тоя мандат ще направим първи бетон за нови 7-и и 8-и реактор. Това означава десетки хиляди работни места, развитие на цялата индустрия, включително и на IT сектора. Това заяви във Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той припомни, че строител на централата е гигантска фирма като "Хюндай" - най-доброто, което има. "Но съпътстващите неща са важни - подготовка на кадри и базата, в която тия хора, които ще дойдат, трябва да спят, да се хранят. Това е огромен шанс за този регион. В момента най-големите компании търсят регион като този. Има перспектива във военната промишленост, във всяка област", посочи Борисов.

По-рано Борисов и бившият регионален министър Николай Нанков направиха кратка "отбивка" по пътя за Враца, в търсене на отговори защо се руши новият път Ботевград-Мездра при пътен възел "Ребърково". Нанков припомни, че по проекта от 2019 г., който е възложен от правителството на Борисов, там не е имало предвиден пътен възел, защото от 2004 г. има регистрирано свлачище, проучване от 2011 г. пък предупредило, че това е свлачищен район и не бива да се строи в него.  

Кметът на Враца Калин Каменов се оплака, че през последните години са станали обект на много репресии. "Така повече не може и не бива, ако някой не е пораснал за пол, не те да се занимава с нея. Политиката е за хора, които признават резултатите от изборите. На инат не става, мъдрите и зрели хора преглъщат, правят компромис не в интерес на партията, а на съгражданите си", заяви той в началото на предизборното мероприятие.

Водачът на листата Красен Кръстев реши да започне изявлението си, правейки препратка към честванията на 2 юни. "Уважаеми ген. Борисов, всички кандидати на нашата листа са налице, както и една осемнайсета от гласовете, които ще имаме. Отсъстват само тези, които ще ни подкрепят с пълния си блясък на 27 октомври с номер 18 в бюлетината", каза той, след което покани на сцената кандидатите от листата за област Враца. Той подчерта, че това е отборът, с който Борисов винаги ще се гордее, както и отборът, който се грижи за всички граждани.

Николай Нанков съжали за многото започнати по времето на ГЕРБ проекти, които обаче така и не бяха осъществени през последните няколко години. Той е убеден, че този път ГЕРБ ще успее да направи правителство.

"Няма инфраструктурен проект, който да не е удвоен като цена. Между 75 и 100% е по някои договори, няма нещо което нашите опоненти, които ни бяха и партньори опорочиха. Единственото, което построиха пропадна", каза той визирайки пътя край Ребърково. Ще бъдем гарант за енергийна ефективност и строителство на сгради, и завършването на целия участък Ботевград-Видин, както магистрала Хемус, увери бившият министър.

Нанков даде още имена, които трябва да бъдат добавени като потенциални купувачи на гласове.

Според него все повече ще зависим от европейската солидарност и ни трябва експертиза като тази на Томислав Дончев, под чието вещо ръководство еврофондоверте са се усвоявали на 98%.

Дончев от своя страна отбеляза, че е проблематично, когато някой се самоопределя за велик ръководител, ако не може да ръководи себе си, или да се обяви за велик финансов експерт, а да има няколко фалита след себе си. "Това самоопределяне е опасно. Подозирам, че не сте съгласни да обитавате нечий фантазен свят. Карат ни да халюцинираме - изведнъж станахте по-богати, според бивш финансов министър покупателната способност се е качила с 20%, ама той не е влизал в магазин", каза бившият вицепремиер.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай