Българската общност в Крим подкрепи “Възраждане” за предстоящите избори на 27 октомври

За разлика от българската общност, която е постоянно под заплаха в Молдова и Украйна, българите в Крим могат свободно да изразят подкрепата си

Българската общност в Крим подкрепи “Възраждане” за предстоящите избори на 27 октомври | StandartNews.com

“Днес е времето да си казваме истината. И е трудно, и боли. Не можем да си затворим очите и да мълчим. Времето напредва и става въпрос за бъдещето на България. Днес, когато света се преражда, България, която с люлката на славянската цивилизация има своята мисия. Ние, кримските българи разбираме това, милеем за Вас и Ви напомняме, че не сте сами. Където има един българин, я има България. И това е мисия, завет от предците, който носим в сърцето и споделяме със света. В най-сложното време, Господ ни събира, защото „Съединението прави силата” и «Силата е в единството»”, това написаха в писмо до “Възраждане” от регионалната и национално-културна автономия на българската общност в Крим.

В текста на писмото се казва също, че България е прародината за хората от общността и като такава трябва да бъде пазена и защитавана от всички зловредни външни намеси и влияния.

“Длъжни сме да пазим братските отношения с наистина близки по кръв и дух народи. Вие имате благословението да се борите за спасяването на България. Нека всеки един българин повярва, че времето е дошло. Минавали сме през страшни страници на историята, но България винаги е оставала достойна. Времето дойде и днес всички заедно трябва да станем за България. Това са думи на любов и завет, идващи от сърцето. Трябва да се случи възраждане на паметта. Дано стигнат силите за запазване на отношенията между България и Русия, защото имаме обща мисия.

Затова, нека всеки един българин излезе и гласува, нека „Възраждане” поведе България по правилният път и посока. Трябва всички да носим отговорност. От тук, от Русия, ние кримските българи, виждаме как светът се преражда и идва ново време, нова епоха на справедлив и мирен свят. И ние осъзнаваме своята роля. Нека и българите в България я почувстват и осъзнаят. Трябва да се грижим за съдбата си, имаме дълг пред бъдещето.

Ние вярваме, че България може да бъде поведена от смели и силни български граждани, които знаят какво значи историята и завета на дедите ни.

Нека във Ваше лице нашата историческа Родина получи шанса да премине тази страница на историята достойно. Поздравления за смелостта да вървите този нелек път към възраждането на България.

Ние ви подкрепяме. Ние ви пожелаваме сила и вяра за Възраждането на нашата България! Днес се пише история. Имаме дълг да я пишем заедно!” се казва още в писмото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Веселин
преди 1 час

Не забравяйте кой живее в Крим и ще разберете защо поддържат Възраждане. Основно преселници, докарани там от Русия. От местното кримски население не е останал почти никой. Руски мир... Ако го желаете, гласувайте за Възраждане. А ако желаете децата ви да водят нормален начин на живот, забравете всичко, свързано с руската култура. Изборът е ваш.

Откажи