Ангел Славчев: Лоши пътища и остаряла водопроводна система застрашават жителите на Елин Пелин

Той подчерта важността на конкретни проекти за района

Ангел Славчев: Лоши пътища и остаряла водопроводна система застрашават жителите на Елин Пелин | StandartNews.com

В телевизионно интервю кандидатът за народен представител на „Възраждане“ Ангел Славчев подробно обсъди и инфраструктурните проблеми в София област, като акцентира върху проблемите с пътищата, водоснабдяването и неадекватната инфраструктура в община Елин Пелин. 

„Елин Пелин е превърнат в индустриална зона без необходимата инфраструктура, за да поддържа този ръст на строителство. Няма достатъчно пътища, водопроводната система е остаряла, а хората живеят в постоянен риск от аварии,“ заяви Славчев.

Той подчерта важността на конкретни проекти за района, като сподели, че един от най-големите проблеми е мостът на гара Елин Пелин, който е построен като временно съоръжение преди 40 години, но в момента се разпада. „Мостът е на ръба на колапс, а по него минават тирове, които разрушават домовете на хората. Къщите им се напукват, а държавата не предприема адекватни мерки,“ коментира Славчев.

„Не може в 21-ви век да имаме такъв проблем с инфраструктурата в един район, който е толкова близо до столицата. Това е абсурдно. Аз съм направил над 20 срещи с хората в тези общини за последните три месеца и проблемите са навсякъде едни и същи – лоши пътища, липса на вода, нерешени проблеми с канализацията,“ добави той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай